ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma gairebé 20.000 nous contagis i 401 defuncions més per coronavirus

Abraçades per robar a gent gran: quinze detinguts pels Mossos a Barcelona

S'acostaven a les seves víctimes per parlar-hi i hi mantenien contacte físic per robar rellotges i joies | Tots els detinguts, de nacionalitat romanesa, han ingressat a presó

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat a Barcelona i Badalona una banda criminal formada per quinze persones, totes de nacionalitat romanesa, d’edats entre els 16 i els 26 anys, que es dedicava a robar a persones d’edat avançada amb el mètode que es coneix com «l’abraçada». S’apropen a les seves víctimes, acostant-se molt, i aprofiten un descuit per furtar joies i rellotges d’alt valor aprofitant la seva alta vulnerabilitat. Els Mossos imputen als detinguts com a mínim divuit furts i robatoris violents però sobretot l'èxit és haver-los pogut retirar del carrer.

Segons van poder observar els Mossos, els joves, la majoria dones, havien perfeccionat el seu model per furtar, sempre, anant contra jubilats. Un cop triada la víctima els arrestats s’hi adreçaven per demanar-los informació sobre alguna adreça o buscaven qualsevol altra circumstància per entaular una conversa. Quan ja hi havien parlat i havien establert un mínim de confiança, s’acostaven a les víctimes i buscaven un contacte físic, sigui amb una abraçada o una encaixada de mans com a senyal d’agraïment. Si la víctima veia com li robaven el rellotge o la joia que havien marcat com a objectiu les joves, no dubtaven en forcejar fins que aconseguien el seu objectiu.

Actuaven per tota l'àrea metropolitana amb molta itinerància

Segons han explicat els Mossos, els membres del grup eren itinerants i el seu radi d’acció abastava des de Barcelona ciutat, passant per localitats de les comarques del Vallès Oriental, Osona, Vallès Oriental, Garraf o Baix Llobregat. Treballaven en grup de dos a quatre individus i l’objectiu era dur a terme el màxim nombre de robatoris possible. Es movien per evitar que la policia les pogués seguir o fer-ne seguiment policial. Fins i tot, i segons ha pogut observar els Mossos, canviaven de cotxe per evitar que la policia les pogués seguir.

Després de poder confirmar que formaven part d’una banda organitzada, el passat 12 de desembre la policia catalana va explotar la investigació i es van dur a terme cinc entrades en domicilis, a les localitats de Badalona i Barcelona i els agents van poder arrestar quinze persones, vuit homes i set dones, una de les quals menor d’edat. Es van intervenir 3.000 euros en efectiu i 95 peces d’or entre les quals anells, collarets i arracades i onze rellotges.

Tots els lladres de l'abraçada, a presó

Després de dos dies a comissaria, els arrestats van passar a disposició del Jutjat que porta la causa, el Jutjat d’Instrucció número 16 de Barcelona, que va decretar presó per tots els majors d’edat. Per la seva banda, la Fiscalia de menors va decretar l’ingrés en un centre de reforma per a la menor d’edat.


Comentaris

envia el comentari