Els tres acusats per abusar sexualment d'un menor a Blanes

Absolen un acusat d'abusar sexualment d'un nen de 12 anys a canvi de diners i drogues

El principal acusat s'enfrontava a vint-i-sis anys de presó per quatre delictes, mentre que dos altres acusats en sumaven vuit | La sentència conclou que les relacions sexuals van ser «consentides»

L'Audiència de Girona ha absolt un veí de Blanes que s'enfrontava a vint-i-sis anys de presó per abusar sexualment durant un any d'un nen de dotze anys a canvi de diners i drogues. La sentència conclou que el processat i el menor van mantenir relacions sexuals «consentides», i que no s'ha pogut provar que comencessin abans que el nen complís els tretze anys, el delicte pel qual acusava la fiscalia.

L'acusació pública també sostenia que aquest processat va orquestrar trobades sexuals d'un altre home amb el menor. En connivència amb el seu germà, van enregistrar un episodi d'abusos amb vídeo per extorsionar el menor, i li van reclamar 40.000 euros per evitar que difonguessin la gravació. L'acusació pública sostenia que els dos processats van fer un pla per extorquir l'altre acusat. Però així com en l'altre delicte, l'Audiència també absol el germà i l'altre acusat, que afrontaven cinc i tres anys de presó.

Sis delictes i trenta-quatre anys de presó per a tres acusats que se'n van en orris

La fiscalia acusava el principal processat d'un delicte continuat d'abús sexual a menor de tretze anys, un delicte continuat de corrupció de menors, un altre de continuat d'amenaces condicionals i un delicte contra la salut pública. Per tots ells, en total, se sol·licitava vint-i-sis anys de presó per a l'acusat. Per a l'altre acusat d'haver tingut sexe amb el nen, es demanava cinc anys de presó per corrupció de menors, i per al germà, tres per amenaces.

La fiscalia accepta la petició d'absolució de la defensa dels acusats

El judici va quedar vist per sentència fa aproximadament tres setmanes, el dimecres 9 de juny. En la seva declaració, la víctima va explicar la relació que mantenia amb l'acusat, que va començar a partir de la seva addicció per les drogues, que l'agressor aprofitava per a manipular-lo psicològicament. La relació va passar a la prostitució del menor a canvi de diners i drogues, al xantatge i a la por de la víctima a denunciar.

Aquesta relació, basada en l'addicció a les drogues i l'aprofitament que d'aquesta feia l'agressor, va portar el menor a marxar de casa i anar a viure amb l'acusat. En aquest sentit, és sorprenent la sentència exculpatòria, ja que la fiscalia assegurava que l'acusat era conscient de l'edat del menor quan va fer els «múltiples» abusos.


Al judici, els tres acusats van negar els fets, i les defenses, encapçalades pels lletrats Salvador Guillamon, Antoni Gibert i Pere López de Coca, van demanar l'absolució. De fet, el principal acusat va assegurar que «mai» va mantenir relacions sexuals amb el menor i que era aquest qui estava «enamorat» d'ell.