Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge dels Mossos en una habitació

Abusa de la seva neboda de 14 anys a Catalunya i ara el jutge l'expulsa del país

L'Audiència de Girona acorda l'expulsió del país un cop complertes dues terceres parts de la condemna | L'home ha estat condemnat a 9 anys i 1 dia de presó

Terrible relat a Girona. L'Audiència de la demarcació gironina ha condemnat a 9 anys i 1 dia de presó l'acusat d'abusar sexualment de la neboda de 14 a Caldes de Malavella, a la comarca de la Selva, el 22 d'agost del 2016. Segons avança l'ACN, la sentència conclou que el processat es va quedar a dormir a casa de la víctima i que l'atac va tenir lloc entre les dues i les tres de la nit: "A altes hores de la matinada, va entrar a l'habitació on dormia la víctima, es va estirar sobre seu, li va abaixar els pantalons i la roba interior i la va penetrar.

El tribunal sosté que hi ha "prova de càrrec" per avalar la denúncia de la menor, com que va alertar la mare immediatament i que pateix seqüeles psicològiques. La sala descarta que la localització d'ADN de l'acusat en la víctima pugui ser per una "transferència secundària".

La noia no tenia relació amb el seu oncle

Al judici, la víctima, que actualment és major d'edat, va declarar que pràcticament no tenia relació amb el seu oncle (germà de la mare) i originari d'Hondures fins que l'any 2016 va venir a viure al país.

La sentència de la secció tercera de l'Audiència de Girona, de la que ha estat ponent el magistrat Juan Mora, exposa que el condemnat, que actualment té 55 anys, es va quedar a dormir a casa de la seva germana, a Caldes, la nit del 21 al 22 d'agost del 2016. Al domicili, hi vivia la víctima, que en el moment dels fets tenia 14 anys.

El tribunal conclou que, entre les dues i les tres de la matinada, el processat va entrar a l'habitació on dormia la menor, se li va tombar a sobre i la va "penetrar". Durant l'atac, segons la sentència, el processat li va tapar la boca mentre li deia que si explicava el que havia passat li diria a la seva mare que havia estat "consentit" i que això li portaria problemes.

L'Audiència exposa que el relat de la víctima és "persistent" i descarta que, tal com sostenia el processat, el denunciés guiada per un "ànim espuri" i per evitar que la seva mare complís l'amenaça de dur-la a un internat per mal comportament. La sentència remarca que, en un primer moment, la mare no es va creure l'aleshores menor perquè havia mentit amb anterioritat, tot i que la va portar al CAP i a l'hospital Santa Caterina de Salt i van interposar denúncia.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

L'agressor, expulsat del país

L'Audiència li aplica a l'acusat el Codi Penal actual, després de l'aprovació de la llei del 'només sí és sí' perquè és "més favorable" a l'acusat. Així, condemna l'home que s'enfrontava a 12 anys de presó a una pena de 9 anys i 1 dia com a autor d'un delicte d'abús sexual a menor de 16 anys amb penetració i prevaliment (per haver-se aprofitat de la relació d'ascendència per ser familiar d'ella). La sala li aprecia l'atenuant de dilacions indegudes pel temps que el cas ha trigat en arribar a judici. 

El tribunal també li imposa 7 anys i 1 dia de llibertat vigilada i el processat haurà d'indemnitzar la víctima amb 8.000 euros.

La sala, que manté l'acusat en llibertat provisional amb mesures cautelars, també acorda l'expulsió del país un cop complertes dues terceres parts de la condemna. L'Audiència considera que no és una mesura "desproporcionada" tenint en compte que està empadronat a un centre d'acollida per a persones sensesostre i que l'únic arrelament que té al país és la família de la víctima.

A la sala de vistes, el processat va dir que la seva vida corria perill al seu país d'origen en cas d'expulsió. L'Audiència resol que "no hi ha proves d'això" perquè no hi ha, per exemple, un expedient d'asil.

La sentència no és ferma i es pot recórrer interposat recurs al TSJC.