Cotxe de policia

Javier, l'home de 37 anys que ha matat la seva mare a València

Commoció a València després del crim comès per un dels veïns

Commoció a València i més concretament al barri de Sant Marcel·lí després que Javier FS acabés amb la vida de la seva mare, Elena de Solís. Parlem d'una dona de 68 anys i que patia problemes d'esquizofrènia des de fa temps.

Després de ser detingut per la policia, el presumpte assassí pronunciava aquesta frase davant dels reporters congregats a les portes de casa seva. «He escanyat la meva mare», sentenciava Javier, de 37 anys, que estava sota medicació per una depressió.

Així, aquest home confirmava que havia matat la seva mare al seu domicili ahir a la matinada.

La veritat és que un altre fill de la presumptament escanyada per Javier, es va trobar la seva mare a casa seva després d'hores morta.

Javier FS confessa que ha assassinat la seva mare a València

Aquest home va intentar avisar com més aviat millor els serveis d'emergència, però res no es va poder fer per la vida d'Elena de Solís.

Porta on es va produir l'assassinat
Porta on es va produir l'assassinat | Mediaset

El cas és que Javier hauria colpejat la seva mare amb un objecte contundent per motius que desconeixem divendres a aquestes hores.

Posteriorment, aquest l'hauria escanyat, si bé serà l'autòpsia la que verifiqui finalment si hi va haver una asfíxia mecànica o la mort es va produir per la barreja dels dos mecanismes.

Un succés que ha commocionat completament el barri de Sant Marcel·lí

El cas és que els agents de policia van trobar al domicili on es va produir el parricidi un pal de fregar trencat. Encara que sospiten que Javier FS pogués utilitzar un altre objecte encara més contundent per les lesions que tenia al cap Elena.

Plaça de la Reina de València
València està impactada després del presumpte parricidi de Javier FS | EuropaPress

Després de cometre l'assassinat, Javier va ser caçat cap a la 1:30 de la matinada al número 14 del carrer Sant Marcel·lí (València). Va ser en el moment en què el fill gran de la víctima va tornar del seu lloc de treball com a vigilant.

Aquí es va trobar la dona ja sense vida, mentre que el parricida estava tancat en una habitació. I és que aquest va fer l'impossible perquè ningú no entrés en haver col·locat diversos mobles al costat de la porta.

El fill gran de la morta, Eduardo, va trucar a Emergències ràpidament i fins allà van acudir agents de la Policia Nacional i Local valenciana.

Després d'arribar al domicili i obrir la porta forçant-la, els agents van detenir el presumpte parricida i el van portar immediatament a l'ICG.

El parricida patia depressió i la seva mare esquizofrènia

Tot apunta que Javier estava prenent medicació per una depressió i alguns veïns asseguren que «no semblava estar molt centrat» en els darrers temps.

Serveis d'emergència al lloc dels fets
Els fets van passar fa tot just unes hores a la capital valenciana | Emergencias Madrid

Aquest succés ha impactat notablement tot el veïnat del barri Sant Marcel·lí. Ara, Javier FS haurà de ser avaluat per forenses experts en psiquiatria per saber amb certesa si era conscient del que va fer o no.

Així com se'n determinarà el grau d'imputabilitat, i si la depressió que patia el va afectar tant per prendre aquesta decisió tan macabra.

Fonts veïnals apunten que ella sí que estava diagnosticada amb esquizofrènia. Van assegurar que «abans venien els serveis socials a rentar-la i a tallar-li els cabells», afegia una de les veïnes de la finca.

«Últimament, no baixava al carrer, la pandèmia l'havia deixat feta pols»

«Feia molt de temps que no la vèiem, crec que des d'abans de la pandèmia i se la veia molt descurada», afirmava un altre veí.

«No s'enfadava amb ningú perquè no tenia capacitat per enfadar-se. Últimament, no baixava al carrer, la pandèmia l'havia deixat feta pols», assegura una altra.

Sobre l'arrestat, actualment està ingressat a l'Hospital La Fe de València a causa del seu estat d'agitació quan el van ficar als calabossos.

Així mateix, Javier FS segueix ingressat a la unitat de psiquiatria de l'esmentat hospital fins que sigui per fi posat a disposició judicial.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!