Lavabos d'un local

Abusa d'una nena de cinc anys al lavabo d'un bar a Espanya

La mare va trobar la nena nua i l'home amb els pantalons descordats i sense sabates ni samarreta

Els abusos a menors sovint amaguen situacions tan impactants com aquesta. Un home serà jutjat per haver abusat sexualment d'una nena de cinc anys al lavabo d'un bar. Els fets van ocórrer el 27 de juliol de 2020 a Sant Antoni, a Eivissa.

Segons el relat de la Fiscalia, l'acusat es va aprofitar de la confiança que tenia amb la menor i la va portar al lavabo del bar, on va abusar d'ella sexualment. El judici es farà a l'Audiència Provincial d'Eivissa, i demanen que se'l condemni a sis anys de presó.

El presumpte agressor va ser sorprès per la mare de la nena, que quan va obrir la porta del lavabo es va trobar amb una imatge molt impactant. La seva filla estava despullada i l'acusat, amb els pantalons descordats i sense sabates ni samarreta. La Fiscalia li atribueix un delicte d'abús sexual amb agreujant d'abús de confiança.

Per aquest motiu, demanen que se li imposi una pena de sis anys de presó i la prohibició de comunicar-se amb la víctima o apropar-se a ella durant deu anys. L'acusat també s'enfronta a una de 12.000 euros pels danys causats.

Absolt per tocaments a una menor

Ahir es va saber que l'Audiència de Palma ha absolt l'acusat d'abusar sexualment d'una menor que es va quedar adormida en un cotxe. Es tracta d'una altra situació impactant amb abusos sexuals pel mig. Aquests fets van tenir lloc el 2019 després d'una festa d'aniversari.

La suposada agressió es va cometre durant el trajecte en cotxe des de Llubí fins a Palma de Mallorca. El processat va tocar un peu i un genoll de la nena, que aleshores tenia vuit anys, però no s'ha pogut demostrar que hi hagués més tocaments.

La Fiscalia demanava una condemna de cinc anys de presó per a l'acusat. No obstant això, la decisió de l'Audiència justifica l'absolució per «absència d'activitat probatòria suficient». «No es tracta de falta de credibilitat de la víctima», argumenta, «sinó de falta de proves».

Segons els fets provats, el 28 de setembre de 2019 un home de 48 anys i de nacionalitat colombiana va coincidir amb la menor en un aniversari. La nena es va fer una ferida al peu, i en finalitzar l'esdeveniment van tornar a casa amb cotxe.

Al volant hi havia l'exparella del cosí de l'acusat, i al seient del copilot hi anava una amiga seva. L'acusat anava al seient de darrere amb la nena i una altra persona, que és qui el va denunciar. Va declarar que l'home va grapejar la menor, que s'havia quedat adormida, i va intentar baixar-li les calces.

La inesperada frase d'un acusat

Ahir també es va conèixer un altre succés sorprenent. Un home està sent jutjat per haver abusat de la seva neta de dotze anys a Vigo. Quan va comparèixer davant dels tribunals, l'avi va deixar anar una frase molt polèmica: «M'he ficat al llit amb 50.000 dones i cap s'ha queixat que li hagi faltat al respecte».

El judici s'està duent a terme a l'Audiència de Pontevedra. Els fets es van produir el 2018, i l'home està acusat d'aprofitar-se del parentiu que té amb la víctima per a fer-li tocaments. Demanen que se'l condemni a deu anys de presó i a pagar una indemnització de 30.000 euros.

Segons l'acusació, l'home va ficar la mà sota els pantalons de la nena i li va tocar la vulva. A més, va fer comentaris obscens, com ara «t'ho menjaràs tot», i fins i tot va posar en qüestió que fos verge, ja que «no ho semblava perquè li cabien els dos dits», i la va convidar a anar al seu dormitori.