Abusa sexualment dels seus fills durant més de deu anys: «Tinc dret a fer-ho»

L’home també va maltractar la seva dona i, a més, els amenaçava de mort

Condenado a 17 años de prisión por maltratar a su exmujer y abusar sexualmente de sus hijos durante más de diez años
Un home ha estat condemnat a disset anys de presó per maltractar la seva exdona i abusar sexualment dels seus fills durant més de deu anys | CatalunyaDiari.cat

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Balears ha condemnat un home a 17 anys de presó per maltractaments a la seva exdona i abusos sexuals cap als seus fills, que es van perllongar durant més d'una dècada a Mallorca. A més, tocava els genitals dels seus propis fills mentre els deia: «Això és meu, això ho he fet jo i tinc dret a fer-ho».

Agredia físicament i verbalment la seva dona

El Tribunal també ha imposat llibertat vigilada durant deu anys, en pic surti de presó, juntament amb una ordre d'allunyament de les víctimes. A més, durant quinze anys, no podrà exercir cap professió que comporti contacte regular i directe amb menors d'edat. També el condemnen a indemnitzar la seva dona i els seus dos fills amb un total de 40.000 euros. Tanmateix, la Fiscalia demanava 21 anys de presó i l'acusació particular en reclamava 26.

La investigació va iniciar-se el passat mes de gener de l’any 2018 quan la dona va denunciar. La sentència ha considerat acreditat que l'home, de 50 anys, ha imposat sobre la seva família «una situació de dominació sustentada en l'abusiu exercici de la seva autoritat i en el mitjà i esperit de submissió» amb «freqüents actes de violència» i insults, «generant així una situació de convivència insuportable».

L'home maltractava la seva dona i abusava sexualment dels seus fills a les Balears
L'home maltractava la seva dona i abusava sexualment dels seus fills a les Balears | CatalunyaDiari.cat

Abusava sexualment dels seus dos fills

El Tribunal també ha considerat provat que l'home «tractava d'inútils» als seus fills, els menyspreava constantment i tractava de controlar totes les seves activitats. A més, els va sotmetre a tota mena d'agressions –tanmateix les víctimes no van anar a un centre mèdic per por– i els va amenaçar fins i tot amb un ganivet de cuina o un revòlver d'aire comprimit. Amb tot, l’home tocava els genitals dels seus fills i deia que eren seus: «Això és meu, això ho he fet jo i tinc dret a fer-ho». Aquesta situació va ser continuada, almenys, des del 2003 fins al 2017.

L'exdona va relatar durant el judici que la primera agressió va succeir quan estava embarassada del seu fill petit, llavors li va clavar un penjador a la cama. En una altra ocasió li va pegar una pallissa, però un cop a Son Espases va assegurar que s'havia relliscat. A més, segons informa  ‘El Mundo’, també la insultava: «puta, filla de puta, no serveixes per a res, ni per a cardar, per un ‘mal polvo’ el que he d'aguantar».

Per altra banda, els fills van assegurar que mentre feien tasques domèstiques, l'home els agafava per sorpresa pel darrere o dels genitals. «Ens deia que això era seu i que podia fer el que volgués», van explicar. També van assegurar que l'home els sotmetia a humiliacions i els amenaçava de matar-los i després calar foc a la casa i penjar-se. Durant el judici, la Fiscalia va qualificar els fets de «terrorisme íntim», aquell que «ocorre de portes per a dins i que no es deixa transcendir cap a fora».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari