Unas vías del tren vacías

Moren dos joves atropellats per un tren al mateix lloc on va morir el seu germà

Les víctimes, de 20 i 29 anys, homenatjaven al seu germà de 27, mort una setmana abans també atropellat per un tren

La tragèdia ha colpejat de manera brutal a una família de Carolina de Nord, als EUA, després que dos germans han mort atropellats per un tren. La fatalitat ha volgut que l'accident es produís al mateix lloc on havia estat atropellat, també, un altre dels germans de la mateixa manera la setmana passada. 

Aquest succés tràgic ha tingut lloc el 3 d'agost, encara que no s'ha fet públic als mitjans locals fins al cap d'uns dies. Pau Tiquiram Us, de 29 anys, i José Chilambalam Tiquiram Us, de 20, estaven caminant per les vies sobre les 05:00 hores. Va ser aleshores quan un tren els va envestir.

El vehicle era un Ferrocarril Lynx de el Sistema de Trànsit de l'Àrea de Charlotte (CATS) que estava cobrint la seva ruta sense cap tipus d'incidència. Per motius que encara no estan clars, els dos germans no van veure a el tren que se'ls va emportar per davant. Tant un com l'altre van morir a l'acte per la gravetat de les seves ferides, explica la policia en un comunicat.

Els germans estaven caminant per les vies en sentit contrari a la direcció del tren. Es trobaven a la cruïlla ferroviària de la ciutat de Charlotte. Com s'ha comentat anteriorment, homenatjaven al seu germà, que havia perdut la vida al mateix lloc una setmana abans.

El 26 de juliol, Baltazar Tiquiram Us, de 27 anys, moria també víctima d'un accident amb un ferrocarril implicat. Segons el fet, l'home creuava la via amb camioneta quan va ser colpejat per un dels trens. 

En principi, es creu que no hi va haver cap problema amb les vies i que devia creuar sense veure que s'apropava un tren.

La policia creu que l'alcohol hauria pogut influir en la mort dels dos germans

La policia de Charlotte ha obert una investigació per aclarir els fets que haurien tingut lloc durant la mort dels dos germans. Concretament, se n'ha fet càrrec la Unitat d'Investigació d'Accidents Majors de el Departament de Policia de Charlotte-Mecklenburg (CMPE). 

El sergent Adam Jones ha aclarit alguns detalls sobre els fets a la premsa local. «Havien estat homenatjant al seu germà una setmana després de la seva mort i feien una cerimònia al lloc on va ser atropellat», explicava. 

Existeix una gravació que mostra com estaven encenent unes espelmes a les vies just en el moment de l'accident. Els investigadors, però, no tenen clar quanta estona haurien estat parats abans que arribés el tren.

Les autoritats creuen que els joves havien begut alcohol abans d'acudir a l'homeatge. Asseguren que això va ser un «factor determinant» perquè no veiessin el tren i es produís l'accident.

Jones ha volgut enviar el seu condol als familiars dels joves morts. «No em puc imaginar perdre tres dels teus fills, tres dels teus germans, en una setmana, en circumstàncies tan tràgiques», lamentava.

A més, feia una petició per evitar més desgràcies després de les 6 morts seguides relacionades amb l'alcohol. «M'agradaria emfatitzar als ciutadans que, si ha estat bevent, es quedin on estiguin i no condueixin».

No hi va haver cap error en els sistemes de seguretat

Les imatges també haurien servit per confirmar que no hi va haver cap error en els sistemes de seguretat de les vies. L'ONG Operation Lifesaver North Carolina, que tracta d'evitar morts a les vies, recorda que moltes vegades no és fàcil escoltar un tren. «Són molt més silenciosos fins que s'acosten just on estàs», explica la seva directora Margaret Cannell a FOX NEWS.