Imatge d'un mosso d'esquadra vestit amb l'armilla anti-bales d'esquena.

La forta olor de marihuana destapa una plantació a tocar d'una escola bressol a Mataró

Els Mossos d'Esquadra van localitzar 24 quilograms de cabdells de marihuana, 162 plantes i 113 esqueixos

Els Mossos d'Esquadra van detenir dos homes de 36 i 41 anys per ser els presumptes responsables de dues plantacions de marihuana. Els fets van passar dijous, 5 d'agost, a Mataró, comarca del Maresme.

La investigació va començar arran de les queixes dels veïns del carrer Eduard Alcoy. El motiu del descontentament veïnal era la forta pudor a marihuana que desprenia un habitatge que estava a prop d'una escola de bressol.

Els investigadors de la policia van descobrir que el domicili era llogat i tenia la llum punxada. A partir d'aquí van estirar el fil i van relacionar la casa amb una altra situada a uns 10 minuts caminant. Concretament, es trobava a plaça Montserrat Roig de Mataró.

Més de 20 kg de cabdells de marihuana i més de 150 plantes

Al primer habitacle del carrer Eduard Alcoy durant l'escorcoll si van trobar 24 kg de cabdells de marihuana. Al segon domicili de la plaça Montserrat Roig es van localitzar 162 plantes i 113 esqueixos.

Els dos homes de nacionalitat espanyola van ser detinguts el mateix dia que es va fer l'operació. El que estava relacionat amb el primer habitatge, els Mossos el van arrestar quan van escorcollar la casa. El segon, que estava relacionat amb el segon domicili, la policia catalana el van detenir hores després de l'operatiu.

El 6 d'agost, els detinguts van passar a disposició del Jutjat de Mataró. Aquest va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Pel que fa a la llum punxada, els tècnics de la companyia que subministra l'electricitat van desconnectar els comptadors. També es va restablir amb normalitat en el subministrament elèctric.

Localitzats més de 15.000 plantes de cànnabis al Priorat
 

El passat 8 d'agost, els Mossos van desarticular una organització que es dedicava al cultiu de marihuana. La plantació estava situada a les zones boscoses del Priorat. A més, la banda portava ciutadans albanesos com a cuidadors de les plantes.

La investigació va començar l'octubre del 2020 arran de diverses informacions sobre un pis situat a Cambrils, del qual hi havia sospites que allotjava ciutadans albanesos relacionats amb el cultiu de marihuana. La investigació va dur als Mossos a tres plantacions a Ulldemolins, Cabacés i la Figuera.

La policia catalana va detenir a tres persones, un dels quals era el cap de la banda. Durant una primera operació es van localitzar 3.175 plantes de cànnabis amb floració, 2.080 esqueixos i 10.900 grams de cabdells de marihuana. Posteriorment, es van torbar 4.600 plantes a Cabacés i a la Figuera 8.178.