Imatge de dos agents dels Mossos d'Esquadra mirant una balla trencada

Els Mossos avisen: La tècnica detectada a Catalunya per entrar a robar a casa teva

La policia catalana ha detingut tres homes que marcaven amb un senyal aquells pisos que volien entrar-hi a robar

Els Mossos d'Esquadra han detingut a dos homes que havien post marcadors a diversos pisos per entrar-hi a robar. També han arrestat una altra persona per furtar a dues cases.

En concret, els municipis que s'han vist afectats han estat Igualada i el Bruc, tots dos situats a la comarca de l'Anoia. Així ho ha informat aquest dilluns, 9 d'agost, a través de les xarxes socials la policia catalana.

Un mètode freqüent entre els lladres

El passat 3 de juny els Mossos també van anunciar la detenció de diversos lladres que utilitzaven el mateix mètode del marcador. De fet, ja l’havien emprat la tècnica perquè les forces de seguretat van recuperar joies i objectes furtats d’una casa de Barberà del Vallès, al Vallès Occidental.

Un marcador difícil de veure per a les víctimes

La tècnica consisteix a posar un senyal a l'entrada del domicili per poder esbrinar si aquest és buit des de fa dies. Els senyals que utilitzen els lladres són diversos i difícils de veure a primer cop d'ull.

El que es va utilitzar als habitatges d'Igualada i el Bruc és un dels més comuns. Els lladres utilitzen unes tires de plàstic transparent i les dobleguen per la meitat. Un cop fet això, les col·loquen entre el marc de la porta i aquesta mateixa.

Els delinqüents tornen al cap d'un parell de dies per veure si el senyal segueix al seu lloc o no. Així és com esbrinen si el domicili està buit per poder entrar a furtar.

Els Mossos expliquen que hi ha diferents maneres d'implementar aquest mètode per vigilar cases, però tots segueixen el mateix patró. Per exemple, també s'utilitzen com a senyal fils de cola, papers petits o altres plàstics. Si no es trenquen o cauen a terra, vol dir que suposadament no hi ha ningú en aquella casa i poden entrar-hi a robar.

Com detectar-ho i què fer?

La policia catalana recomana revisar els marcs de les portes o el terra en cas d'haver-la obert. En cas de localitzar una marca com les descrites anteriorment aconsellen trucar al número d'emergències 112.

Les forces de seguretat també indiquen: «Treu el marcador» o «Si vius en una escala de veïns, revisa les altres portes i treu tots els marcadors».