Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una habitació d'hospital amb sanitaris atenent un pacient

Mor una jove de 20 anys per covid després d'anar set cops a l'hospital

La jove, que estava pendent de vacunar-se, va ser enviada a casa per no tenir símptomes greus

Una jove de tan sols 20 anys ha mort recentment per covid. Ha sigut a la matinada d'aquest diumenge a l'Hospital Costa del Sol d'Estepona, a la província de Màlaga. La família creu que es tracta d'una negligència, ja que la jove va arribar a acudir fins a set ocasions al centre hospitalari.

Els seus familiars han volgut denunciar la situació i es plantegen portar el cas als tribunals. I és que consideren que el centre hospitalari no va actuar de manera correcta. Creuen fermament que la mort de la jove es podria haver evitat.

Com dèiem, ja feia bastants dies que la jove es trobava malament. En tot moment va intentar ser atesa al centre hospitalari de la localitat malaguenya, però totes les vegades, fins a sis segons la família, la van enviar a casa.

Asseguren que el motiu que els van donar en tot moment és que hi havia «gent més greu». Tot malgrat que la jove mostrava símptomes clars d'estar greument malalta.

Les primeres vegades que va acudir a l'hospital li van fer una prova, i el resultat que donava sempre era negatiu. Així doncs, el diagnòstic dels metges va ser que tenia una gastroenteritis i que se'n podia anar a casa.

Quan la van ingressar a l'hospital ja era massa tard

Amb el pas dels dies tot feia presagiar que el que tenia era una mica més greu que una simple gastroenteritis. Per molt que es prengués la medicació que li havien receptat, no parava d'empitjorar. I quan anava a l'hospital, la resposta sempre era la mateixa: que hi havia casos més greus i tornés cap a casa.

Però dissabte passat el seu estat de salut va arribar a un punt definitiu. Ja era de nit quan la jove no va poder suportar el malestar i va demanar a la seva família que la portés a l'hospital.

El dolor que patia havia arribat a un punt que era insuportable. Segons els seus familiars, la jove els va dir que «ja no aguantava més i s'estava morint», així que no van trigar ni un segon a portar-la d'urgència al centre mèdic.

Aquesta vegada sí que la van ingressar. Va ser sotmesa a una altra prova del coronavirus i va donar positiu. Lamentablement, els metges poc van poder fer per la vida de la noia i van acabar certificant-ne la mort a les dos quarts de dues de la matinada.

L'explicació que dona l'hospital a la mort de la jove de 20 anys

La tràgica notícia ha sigut confirmada pel mateix hospital fa unes hores. «Lamentem confirmar la mort d'una dona de 20 anys per covid a l'Hospital Costa del Sol i transmetem les nostres condolences més sinceres a la família», recollia un comunicat.

L'hospital, al seu torn, ha volgut defensar l'actuació que van tenir en aquest cas. «L'atenció sanitària que ha rebut a l'àrea de crítics i durant l'estada al centre ha estat adequada i correcta atenent als criteris clínics», explicava el comunicat.

El centre també ha comentat que la jove presentava factors de risc associats. Han confirmat que no havia rebut ni la primera dosi de la vacuna.

Sobre aquest assumpte, la família ha volgut deixar clar que la noia estava a l'espera de rebre aquesta primera dosi. Per a ells, s'ha donat un cas evident de falta d'atenció mèdica. És per aquest motiu que tenen intenció de portar als tribunals el Servei Andalús de Salut (SAS).