Fotomuntatge de Catalina, morta per l'atac d'un tigre, i unes flors en un cementiri

Catalina, la jove de 21 anys que ha mort atacada per un tigre en un safari

Es disposava a netejar un vehicle del parc i no la van avisar que la gàbia estava oberta

Commoció a Xile després de la mort de Catalina Torres Ibarra, de 21 anys, a mans d'un tigre. La jove era treballadora del parc de grans felins Safari Rancagua. Va ser atacada per l'animal quan es trobava netejant la gàbia d'un dels vehicles que utilitzen els clients del parc.

La tràgica mort de Catalina va tenir lloc divendres passat durant la seva jornada laboral. Com dèiem, va ser enviada pels seus superiors a realitzar tasques de neteja en una de les gàbies. Sense que tingués temps a reaccionar, es va abalançar sobre ella un dels tigres que hi ha al recinte.

En aquest moment, el felí li hauria atacat el coll, no se sap si amb les seves urpes o amb la mandíbula. El personal de seguretat va entrar just després dins la gàbia i va aconseguir treure-la d'aquesta. Més tard, van arribar els serveis d'emergència que, encara que van tractar de reanimar-la, van acabar confirmant la seva mort allà mateix.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

No van avisar a Catalina que l'animal estava solt

El parc Safari Rancagua és al sud de Santiago de Xile. Aquest permet viure l'experiència de veure els animals en un hàbitat gairebé natural. Els visitants ho fan anant d'aquí a unes gàbies que són transportades per tot terrenys o camionetes.

En principi, els turistes no estan exposats a cap mena de perill. No és el mateix per als treballadors, que en el moment de netejar les instal·lacions han d'assegurar-se que els animals no estiguin solts.

Però alguna cosa va fallar aquell dia, tal com explica la mare de Catalina a 'Las Últimas Noticias'. Confirmava que ella no tindria ni d'haver estat allà.

«Ella treballava com a guia del parc, aquesta era la seva tasca. Però aquell matí a ella i a altres tres nois els van enviar a netejar aquesta gàbia, sense advertir-los que el tigre estava solt», lamentava.

Un dels companys de treball de Catalina, Leonardo Maluenda, reafirmava aquesta versió. Insisteix que ningú els va avisar que la gàbia on havia d'estar el tigre estava oberta i per tant l'animal solt. «El més lògic és que et diguin que vagis amb compte si vas a netejar aquí perquè el tigre camina solt, però no la van avisar», afirmava.

S'ha obert una investigació sobre la mort de Catalina

La mateixa empresa ha obert una investigació per intentar esbrinar què va poder passar. El gerent de finances del parc, Antonio Rojas, insisteix que ells van complir amb tots els protocols. Tot i que reconeix que el tigre estava solt de manera indeguda.

La seva versió és que hauria estat algun dels treballadors el que hauria deixat la porta oberta incomplint les mesures de seguretat. Aquests ho han negat dient que la porta de la gàbia ja estava oberta.

Rojas confirmava que Catalina en cap moment hauria d'haver tingut cap mena de contacte amb els animals. I és que durant les seves tasques, els animals havien d'estar tancats amb clau.

El parc estarà tancat mentre s'estudia una possible denúncia per negligència. La Brigada d'Homicidis de la Policia d'Investigacions porta els treballs policials sota les ordres de la fiscalia de Rancagua.

La mare de Caterina: «Estimava als animals»

Catalina feia poc més d'un any que treballava al recinte i segons la seva mare estava complint un somni. «La meva filla estimava els animals especialment als felins». Havia deixat aparcats els seus estudis durant la pandèmia, ja que «no li agradaven les classes en línia».

La seva pèrdua ha estat un cop dur per a la seva família, sobretot perquè era una persona molt especial i molt estimada. «La meva filla era un ésser de llum, alegre, simpàtica i estimava els animals».

«Tenia molts amics i era molt estimada. Feia un munt de coses: art circense, patinava, feia tela, piruetes i era monitora d'aquestes disciplines. El seu somni era viatjar per molts països», recordava la seva mare.