Imatge d'un cotxe de la Guàrdia Civil davant d'una casa adosada

Macrobotellot sense vergonya: més de 100 persones bevent i sense mascareta

La Guàrdia Civil va aixecar més de 50 actes de denúncia a la festa il·legal que es va fer a Mequinensa

A la matinada del diumenge 8 d'agost, la Guàrdia Civil va dissoldre un macrobotellot, a Aragó. Concretament a un aparcament públic de Mequinensa, a la comarca del Baix Cinca, a la vora de Catalunya.

Quan la policia va arribar al lloc dels fets, hi havia diversos vehicles, algun dels quals tenien els maleters oberts amb música a un volum molt elevat. A més, hi havia més de 100 persones que consumien alcohol i no complien les mesures de seguretat contra la Covid-19.

De fet, els assistents no portaven la mascareta, ni respectaven la distància de seguretat. Tot i que els agents de la Guàrdia Civil van demanar que marxessin, les persones que estaven de festa es van negar a fer-ho.

Davant d'aquesta negativa el cos de la policia espanyola va sol·licitar més efectius per tal de dissoldre la concentració. A més, la Guàrdia Civil va identificar als assistents i van aixecar més de 50 actes de denúncia proposant sancions per alguns dels presents.

Un macrobotellot ha posat en risc un espai natural català

Aquestes festes il·legals provoquen el descontentament de la població, sobretot si són en espais naturals. Per exemple, el passat dissabte 7 d'agost també es va celebrar un macrobotellot amb més de 100 persones a Tarragona. En concret a l'espai natural del Vinyet, una zona protegida que hi ha a prop de la desembocadura del riu Gaià i del municipi d'Altafulla.

Quan la Guàrdia Urbana de Tarragona i la Policia Local d'Altafulla, van desallotjar els assistents, aquests van deixar l'àrea on havien fet la festa plena de deixades. Tot i que el servei de neteja va deixar la platja com per toca, les imatges de com va quedar el lloc van indignar les xarxes socials.

L'associació mediambiental La Sínia va remarcar: «Vergonyós i indignant. El Vinyet, Tamarit, Espai Natural del litoral tarragoní, on ahir observàvem un corriol, aquesta matinada ha estat objecte d'un nou macrobotellot, tot trepitjat i merda arreu. Continuarem protegint aquest espai!»

Des de l'Ajuntament de Tarragona també va rebutjar l'incivisme. Fins i tot, des del consistori van explicar que abordarien la situació amb la consellera de Medi Ambient, Eva Miguel.