Policía Local Granada

Atropella un motorista a Espanya mentre anava a un judici per conduir begut

L'infractor havia estat detingut 24 hores abans per conduir sota els efectes de l'alcohol

Un home de 54 anys va ser atropellat ahir al matí en un sinistre de trànsit a Granada. Aquest cop, hi ha un detall que eleva la gravetat del cas: en el moment de l'accident, l'infractor es dirigia a un judici per haver conduït sota els efectes de l'alcohol. 

Segons el diari 'Ideal', la víctima mortal circulava amb moto per la GR-30 en direcció a Granada quan va ser atropellat per un cotxe. El vehicle va envestir el motorista per darrere i el va fer rodar per l'asfalt. El cos de la víctima va quedar atrapat sota l'automòbil i va morir a l'acte.

En aquest cas, l'infractor de 53 anys havia estat sancionat 24 hores abans per conduir begut. En el moment de l'accident, es dirigia a un judici ràpid per determinar l'abast de la sanció. Els serveis d'emergència estaven desbordats.

El control d'alcoholèmia va determinar que l'home tornava a anar begut. El Jutjat de Guàrdia va ordenar  el seu ingrés immediat a la presó. L'acusen d'un presumpte delicte d'homicidi imprudent i de conducció sota els efectes de l'alcohol. 

La sorpresa dels agents

Els fets van tenir lloc a l'alçada de la circumval·lació de la capital granadina, a prop del Parc Tecnològic de la Salut i el Centre Comercial Nevada. Els metges efectius s'hi van presentar ràpidament per atendre el ferit, que havia mort a l'acte.

Després de comparar les dades del conductor, la policia va detectar que havia estat detingut poques hores abans per conduir begut. Quan li van tornar a fer les proves d'alcoholèmia, va donar positiu amb una taxa superior a 1 mil·ligram per litre d'aire espirat. Cal recordar que a partir de 0,60 ja es considera delicte penal.

L'home va ser arrestat immediatament pels agents de la Guàrdia Civil, ajudats per efectius de la Policia Local de Granada. Els cossos de policia van realitzar l'atestat i el van portar a les dependències policials. Passarà a disposició judicial durant les pròximes hores.

Taxa d'alcohol compatible amb sis combinats

El conductor del vehicle haurà de respondre per dues infraccions d'alcoholèmia i per un presumpte delicte d'homicidi imprudent que comporta la pena de presó.

Els agents van comprovar que el conductor del cotxe es dirigia als jutjats de La Caleta quan va atropellar el motorista. Havia estat citat per un delicte contra la seguretat viària després de conduir sota els efectes de l'alcohol. Hores més tard, el conductor cometia el mateix delicte.

Aquest segon cop, l'alcoholímetre va marcar una taxa compatible amb mitja dotzena de combinats. Ara bé, la seva imprudència va posar fi a la vida d'un home de 54 anys.

El trànsit, tallat durant hores

L'accident mortal, ahir al matí, va mantenir un carril de la circumval·lació tallat durant algunes hores. La normalitat es va reprendre quan van aixecar el cadàver de la víctima. El culpable haurà de respondre, ara, per tots els delictes que ha comès.

La justícia s'encarregarà de dictar sentència per al conductor que anava begut i va atropellar el motorista de forma mortal.

Els casos d'homicidi imprudent contemplen la no voluntat del culpable a l'hora de matar una persona després d'infringir la llei. En els casos greus s'apliquen penes d'entre un i quatre anys.