Passatgers en un vol

El vídeo del pànic en un avió a Espanya: «Por pensant en la meva família»

Els passatgers d'un vol entre de Vigo a Madrid han viscut un dels pitjors moments de la seva vida

L'actualitat d'avui a Espanya està marcada pel que va passar aquest dissabte en un avió que anava de Vigo a Madrid. Durant el vol s'ha produït un fet inesperat que ha sembrat el pànic entre els passatgers.

El succés ha estat narrat i mostrat a les xarxes socials per un dels viatgers, que ho ha passat molt malament. Per sort, tot ha quedat en un ensurt.

El vol pateix un revés inesperat

Aquest dissabte, 2 d'octubre, va tenir lloc el contratemps que va posar en suspens tot el país i, especialment, els qui de manera involuntària en van ser protagonistes. Tot va començar quan des de l'aeroport de Peinador a les 21:40 es va enlairar un vol d'Iberia, IB539, amb destinació Madrid, on tenia previst arribar al voltant de les 23:00.

El viatge va transcórrer amb normalitat fins que la tripulació va decidir canviar el rumb. En concret, va sol·licitar, com van indicar els controladors aeris, «desviar-se a Porto per problemes tècnics».

Pel que sembla, segons ha publicat el diari 'Faro de Vigo', la causa de la modificació de la ruta va ser «una deficiència hidràulica en l'aeroplà. Deficiència que va bloquejar tant el tren d'aterratge com els flaps (zones aerodinàmiques i flexibles situades a les ales), a més d'altres elements».

El vídeo que mostra el pànic dels passatgers

Com és d'imaginar, la situació va començar a generar caos i a sembrar el pànic entre els viatgers. I és que sabien que alguna cosa anava malament quan es van adonar que l'avió es desviava a la ciutat lusitana en lloc de seguir direcció Madrid.

Ara hem pogut veure el moment tan angoixant que van viure gràcies a un vídeo que la periodista Nuria Coronado, que anava en aquest vol, ha compartit a Twitter.

En les imatges es pot veure com, 28 minuts després de l'enlairament, l'avió aterra sense problemes a l'aeroport de Porto, Francisco Sá Carneiro. Quan la nau trepitja terra ferma sense cap inconvenient, els passatgers no poden evitar aplaudir en comprovar que estan sans i estalvis. Això sí, n'hi ha algun a qui se'l sent plorar després del patiment que ha viscut i que és consolat per uns altres passatgers.

L'autora del vídeo va ser una de les persones que pitjor ho va passar. I ho va relatar escrivint: «Gràcies a la tripulació d'Iberia, hem aterrat bé (a Porto) després d'una emergència pel tren d'aterratge. He passat de la por pensant en la meva família al riure nerviós».

L'odissea dels passatgers

No obstant això, el 'calvari' dels viatgers de l'avió no va acabar aquí. Segons ha publicat una altra passatgera, van haver d'esperar fins a una hora i mitja per a poder desembarcar. I no només això, també va denunciar públicament que no se'ls assistís com era degut.

«Heu deixat cent persones desemparades. Finalment, tenim hotel, però encara hi ha gent esperant que li donin habitació. I seguim sense aigua i sense menjar. Un despropòsit», diu indignada.

Després de tot el que va passar, la companyia aèria va optar per oferir als passatgers la possibilitat de viatjar fins a la capital espanyola amb autobús. I molts van acceptar. Per aquest motiu, van arribar al seu destí un dia després del contratemps aeri.

Coronado també ens ha fet partícips d'aquest final penjant un altre vídeo al seu compte de Twitter. En aquest, gravat des de l'interior de l'autobús, diu així: «Arribant a Madrid després de 24 hores. Ho hem aconseguit. Aplaudiments, vinga, que es noti que estem vius i vives». I amb aquestes últimes paraules aconsegueix que els seus 'companys d'aventures' trenquin a aplaudir amb entusiasme.