Pla mitjà on es pot veure el tren de la línia de la Pobla que ha xocat contra una esllavissada de roques

Un tren de FGC topa amb una esllavissada de roques sense provocar ferits

Els fets han tingut lloc en la línia Lleida - La Pobla de Segur, que ha quedat tallada sense data a causa de l'accident

Un tren de la línia Lleida – La Pobla de Segur de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha topat aquest divendres, poc després de les sis del matí, contra una esllavissada de roques que havia caigut al mig de la via. El xoc no ha provocat ferits i en el moment de l'accident només hi havia al tren el maquinista i un passatger. Els fets han passat entre les estacions de Santa Linya i Àger, a la comarca de la Noguera, en un punt protegit amb malles, per la qual cosa, segons fonts de FGC, el despreniment pot haver sigut conseqüència d'un moviment de la muntanya.

Enginyers i tècnics s'han desplaçat al lloc per analitzar la situació, veure com es pot retirar el comboi i traslladar-lo a Lleida, al Pla de Vilanoveta, per ser reparat. Mentrestant es dona servei alternatiu per carretera. Segons FGC encara és aviat per fer un calendari sobre el restabliment del servei ferroviari fins a la Pobla de Segur (Pallars Jussà), ja que caldrà retirar les pedres que envaeixen les vies i posteriorment fer una anàlisi i estudi del talús on ha tingut lloc l'esllavissada per tal de protegir-lo i evitar nous despreniments en un futur.

FGC aposta pel ferrocarril com a via d'entrada de mercaderies de comerç electrònic a Barcelona

El president FGC, Ricard Font, ha apostat pel ferrocarril com a via d'entrada per a les mercaderies del comerç electrònic al centre de Barcelona i que l'última milla es faci amb mitjans sostenibles. En una conferència a Executive Forum, Font ha explicat que es tractaria d'aprofitar les bases que l'empresa té entorn de la B-30 perquè hi descarreguin els grans camions i fer arribar les mercaderies al centre en tren.

De fet, ha dit que és un projecte en què ja treballa FGC un cop les línies metropolitanes quedin unides per l'L8. El president de la companyia també ha reclamat una inversió «ràpida, intensiva i amb col·laboració publicoprivada» per lluitar contra el canvi climàtic.