Un vehicle de la policia i una ambulància en un accident de trànsit

Nou accident laboral a Catalunya: Perd la vida un treballador a Barcelona

Almenys 5 persones han mort en accidents laborals a Catalunya en els últims 2 mesos

Nou accident laboral mortal a Catalunya, en una tragèdia que ja hem vist repetida massa vegades en les últimes setmanes. I és que, amb aquest darrer cas, ja són almenys 5 les persones que han perdut la vida mentre treballaven en els últims dos mesos a Catalunya.

L'últim cas l'hem tingut aquest passat cap de setmana. Un treballador de les obres del túnel de la plaça de les Glòries de Barcelona va morir mentre estava exercint la seva feina. Segons ha informat el mateix Ajuntament de Barcelona, l'operari de 62 anys estava duent a terme tasques al mur central de la rampa Besòs quan va patir l'accident.

Els fets es va produir als volts de les 13.00 hores del passat dissabte. Després de l'accident laboral, diverses dotacions dels serveis mèdics es van presentar a la zona per atendre la víctima, que en un primer moment va quedar greument ferida. D'allí, el van traslladar a l'Hospital del Mar, com dèiem, en estat greu.

Finalment, l'operari accidentat al túnel de les Glòries va acabar perdent la vida la mateixa tarda del dissabte, dia 10 de juliol. Segons ha informat l'Ajuntament de Barcelona, l'empresa municipal Bimsa ja ha obert un expedient informatiu per aclarir totes les circumstàncies de l'accident. Així mateix, el consistori barceloní també ha lamentat la mort del treballador i ha volgut traslladar el condol a la família i amics de la víctima.

Almenys cinc víctimes mortals d'accidents laborals a Catalunya en els últims dos mesos

Aquesta és, almenys, la cinquena víctima mortal en accidents laborals a Catalunya en, encara no, dos mesos. El passat 1 de juny, un treballador moria al polígon dels Dolors de Manresa en quedar atrapat per la ploma d'un camió de reciclatges.

Uns dies abans, el dilluns 24 de maig, un home de 55 anys va perdre la vida quan instal·lava un aparell d'aire condicionat en una casa de l'Escala (Alt Empordà). Es tractava d'un operari que, segons apunten els indicis, hauria caigut d'una escala mentre feia tasques de lampista. 

Dimecres, dia 19 de maig, un treballador també va morir després de patir un accident laboral a l'edifici nou de la cooperativa del Pla de Santa Maria, a la comarca de l'Alt Camp. La víctima estava treballant en la instal·lació d'uns extractors en l'esmentat edifici quan es va precipitar d'una altura de 15 metres en caure de la teulada d'un magatzem d'ordi.

Finalment, un pescador de 42 anys va morir el passat 18 de maig després d'enredar-se en una xarxa i caure a l'aigua mentre treballava mar endins. Formava part, juntament amb un altre pescador, de la tripulació d'una embarcació que havia sortit del port de Deltebre.