El col·lectiu activista en defensa dels animals de granja 'Meat The Victims', conegut per les seves actuacions internacionals, ha tornat a actuar. Aquesta vegada —ahir diumenge a la tarda— el grup liderat per Massin Riggs va protagonitzar un escarni públic al propietari d'una granja de conills de Gurb, que, segons sembla, intentava recuperar un vedell que els activistes li havien pres.
El Grup de Pagesos GPS s'ha fet ressò de l'ocorregut i ha aprofitat l'ocasió per demanar la intervenció de la Generalitat per «prendre mesures» i evitar que fets així «es tornin a repetir».
Trobo que la pagesia d'aquest país té prou seny amb aquesta banda... pic.twitter.com/7ujAqUIeKU
— Robert Sabater Costa (@Robertviladamat) 1 de setembre de 2019
La mateixa plataforma ha titllat els activistes d'«analfabets alimentaris», i d'estar equivocats i asseguren que, poc després de l'incident, els Mossos d'Esquadra van desplaçar-se a l'indret per posar fi a l'actuació de 'Meat The Victims'. L'Ajuntament de Gurb assenyala que «rebutja totalment» les accions i «defensa els ramaders que fan bé les coses».
En la mateixa línia, la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha agraït la iniciativa de l'alcalde, Josep Cassasses, qui va informar dels fets oficialment en el seu compte de Twitter i va avançar que el consistori «es presentarà com a acusació popular» i a favor dels grangers.
Com no pot ser d’altra manera, l’Ajuntament al costat dels pagesos i els ramaders que estimen la seva feina #Seguim. Gràcies Alcalde https://t.co/WkLA4CC0Kg
— Teresa Jordà (@TeresaJorda) 1 de setembre de 2019
L'opinió pública, dividida
La polèmica, sempre present en aquesta mena de casos, ha estat novament protagonista. Uns, indignats, han criticat fortament l'actuació dels activistes, mentre que els altres, tot i potser no estar gaire d'acord amb l'atac als pagesos locals, han assegurat que les pràctiques ramaderes atempten contra els drets dels animals.
Per aquest darrer motiu va néixer 'Meat The Victims'. Ara ja fa un mes i mig, el col·lectiu, amb la participació de 160 dels seus membres, va entrar en una granja de Sant Antoni de Vilamajor (Vallès Oriental) per denunciar les condicions en què vivien les vaques i els vedells.
Tenir animals morts per mandra de cuidats, explotats i empressonats es fer les coses be? Els animals son per estar lliures pic.twitter.com/Hk0aNKVC3A
— Fran (@bsbone) 2 de setembre de 2019
Malgrat el suport d'un sector de l'opinió pública, parcialment comprensible, l'activisme animalista sovint comet delictes com la violació de propietats privades i, a més, cal sumar la manca d'empatia que denuncien els ramaders, que «es guanyen la vida» i al·leguen respectar el bestiar.