IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Girona inicia controls policials diaris contra el frau elèctric a la Font de la Pólvora

Els agents han inspeccionat tres blocs de pisos del carrer Mimosa acompanyats de tècnics d'Endesa

Pla general de la Policia Municipal de Girona al carrer Mimosa de Font de la Pólvora, el 20 de febrer del 2020.
La Policia Municipal de Girona al carrer Mimosa de Font de la Pólvora. | ACN

La Policia Municipal de Girona ha engegat els controls diaris per lluitar contra el frau elèctric a Font de la Pólvora i denunciar els qui punxen la llum. Acompanyats de tècnics d'Endesa, els agents han inspeccionat les connexions de tres blocs del carrer Mimosa (els números 1, 3 i 5). A cadascun d'ells, hi ha detectat una connexió fraudulenta i han denunciat els propietaris dels pisos.

A partir d'ara, les patrulles aniran estenent els controls a la resta de blocs del carrer —en total, n'hi ha vuit— i a més, els faran en horaris diferents. La regidora de Serveis Socials, Núria Pi, subratlla que abans d'engegar els controls s'ha donat prou marge als veïns per regularitzar comptadors, amb dos tècnics anant escala per escala a informar-los.

Un problema endèmic al barri

Amb aquestes actuacions, Girona culmina el pla per combatre el frau elèctric al barri de la Font de la Pólvora. En la seva presentació, per constatar que els talls constants de llum que es produïen eren per culpa del frau elèctric, l'equip de govern va posar dades de consum energètic sobre la taula. En concret, les instal·lacions de Font de la Pólvora tenen capacitat per subministrar 2.212 kW de potència però, actualment, només hi ha contractats 1.344 kW. Això vol dir que només s'està utilitzant la xarxa a un 57,3% de rendiment.

Per contra, en els moments de sobrecàrrega, les xifres reflecteixen que hi ha un «consum fantasma», és a dir no contractat, de «mínim 867 kW». Segons l'ajuntament, Endesa no té l'obligació d'ampliar la xarxa de subministrament quan el consum ni tan sols s'aproxima al 100% del que tenen capacitat per donar. A Font de la Pólvora, segons ha desgranat Pi, hi ha 39 edificis, 528 habitatges i 1.756 habitants. A més, hi ha 642 punts de connexió (entre edificis, locals i equipaments) però actualment només 345 tenen contracte.

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari