Els tres acusats dels atemptats del 17-A no seran jutjats per assassinat

El jutge no veu indicis suficients per afirmar la seva participació directa

Els tres processats pels atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d'agost del 2017 aniran a judici però no seran jutjats per assassinat. Un cop acabada la fase d'instrucció, el jutge que investiga el cas ha decretat que no veu indicis suficients que atribueixin als tres processats una participació directa en l'atempta on 16 persones van ser assassinades i unes 300 més ferides.

No seran jutjats per assassinat

Mohamed Houli Chemlal i Driss Oukabir estan acusats dels delictes d'integració en organització terrorista, fabricació i tinença d'explosius i estralls, en grau de temptativa mentre que el tercer acusat, Said Ben Iazza, detingut mesos més tard, està acusat d'un delicte de col·laboració amb una organització terrorista.

Cal recordar que la resta de membre que formaven part de la cèl·lula terrorista que va liderar l'imam de Ripoll, van morir en l'explosió d'Alcanar quan manipulaven explosius per preparar-se per l'atemptat, o bé van ser abatuts per la policia el mateix 17 d'agost.

El delicte d'integració en organització terrorista preveu una pena entre 6 i 14 anys de presó. El de fabricació i tinença d'explosius entre 8 i 15 anys i el d'estralls, en grau de temptativa, de 10 a 15 anys. El delicte de col·laboració amb organització terrorista està sancionat amb penes que oscil·len entre els 5 i els 10 anys de presó.

No hi ha indicis suficients

Segons el criteri de l'instructor, no hi ha indicis suficients que els tres processaments coneguessin els plans de la cèl·lula que va executar l'atac. D'aquesta cèl·lula formaven part Mohamed i Omar Hichamy, Moussa Oukabir, Said Aalla i Younes i Houssaine Abouyaaqoub, els qui van ser abatuts pels Mossos hores després dels atemptats, i l'imant de Ripoll Abdelbaki És Satty i Youssef Aalla, que van morir en l'explosió de la casa d'Alcanar un dia abans.

La causa contra Oukabir, Houli i Iazza serà enviada ara a la Secció Tercera de la Sala penal de l'Audiència Nacional, que presideix el magistrat Alfonso Guevara i que serà la que en pròximes dates emeti acte amb les dates d'assenyalament del judici.

Oukabir, Houli i Iazza estan processats pels atemptats de Barcelona i Cambrils des de fa més d'un any, però el magistrat no havia enviat la causa a la Sala penal fins ara, ja que tant les defenses com les acusacions populars van recórrer per a sol·licitar que se'ls imputés també el delicte d'assassinats terroristes, però finalment el magistrat l'ha descartat. La Fiscalia va estar d'acord amb les conclusions de la instrucció judicial.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari