YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

L'advocat general de la UE creu que Junqueras hauria de ser considerat eurodiputat

La sentència, però, podria no coincidir amb el dictamen del lletrat

El president d'ERC, Oriol Junqueras, al Congrés dels Diutats
Szpunar creu que Junqueras hauria de ser considerat eurodiputat | Cedida

L'Advocat General de la Unió Europea, Maciej Szpunar, considera que la immunitat d'Oriol Junqueras com a eurodiputat hauria de «resultar únicament del vot dels electors». Ara bé, cal esmentar que —malgrat que la majoria de vegades el dictamen del lletrat sol coincidir amb la futura sentència— podria ser que la valoració judicial de Szpunar, finalment, no esdevingui similar a la decisió del Tribunal de Justícia. 

Així mateix, l'advocat obre la porta a la immunitat parlamentària de l'expresident de la Generalitat i respon a la pregunta prejudicial del Tribunal Suprem espanyol emmarcada en el recurs de súplica de Junqueras contra l'auto del passat mes de juny. Ara els magistrats de l'alt tribunal amb seu a Luxemburg hauran de decidir en els pròxims mesos si ratifiquen o no aquesta interpretació de l'Advocat General.

  

Aquesta instància judicial de la UE examina quin és l'abast de la immunitat dels eurodiputats i si l'Estat espanyol tenia l'obligació d'alliberar Junqueras arran dels dubtes traslladats pel Tribunal Suprem en el cas del líder d'ERC.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari