rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Els presos ja són a Catalunya

ARA MATEIX

Virulent incendi forestal a la Ribera d'Ebre

Afirmen que l'home que es va emportar Madeleine McCann va intentar segrestar també unes germanes a Galícia

El mateix pare de les nenes ha explicat que tot va tenir lloc a Portugal, l'any 2001
El retrat robot de l'home que van veure a l'hotel on va desaparèixer Madeleine McCann  | Cedida

 

No queda cap dubte que, des de l'any 2007, el cas de la desaparició de Madeleine McCann s'ha convertit en un dels més mediatitzats a escala mundial. La nena va esfumar-se en un hotel d'Algarve, a Portugal, i la notícia va tenir tanta repercussió que actualment és impossible trobar algú que no conegui la història. 

 

Tot i això, la nena mai va aparèixer, i els anys han anat passant. L'any 2013, sis anys després del succés, des del Regne Unit es va compartir el retrat robot d'una persona a la qual, suposadament, diversos testimonis haurien vist sortint de l'hotel la nit del 3 de maig de 2007. 

 

La imatge va tenir un gran ressò, i mitjans de tot el món se'n van fer eco, i van impactar de forma especial en una família de Galícia. I és que l'home, o com a mínim la cara del retrat robot, coincideix perfectament amb el d'un home que havia intentat emportar-se també les seves dues filles, novament a Portugal. 

Un cas semblant al de Madeleine 

Andrés, el pare de les nenes, ha explicat al diari 'La voz de Galicia' que l'any 2001, sis anys abans de la desaparició de Madeleine McCann, ell i la seva família van passar una nit a Abrantes, Portugal. Per tal de dormir, van escollir un hotel on van coincidir amb un senyor que van identificar com a «gentleman». 

 

«Bona nit, quines nenes més boniques», els va dir només veure'ls. «Ell i nosaltres érem els únics inquilins de l'hotel aquella nit», ha relatat Andrés, que també ha indicat que «l'habitació de l'home era la contigua a la de les nenes», tot i que això els va resultar estrany en el seu moment. 

 

«Minuts després, la més gran em va trucar per telèfon», ha continuat l'home, que ha detallat que la nena estava mig adormida. «Pare, has vingut a l'habitació?» li va preguntar, i posteriorment va cridar perquè l'home entrava a l'habitació. Llavors Andrés va anar ràpidament cap allà per trobar-lo, però ja havia marxat. 

 

No obstant això, va decidir amagar-se rere la porta, sabent que tornaria, i «al cap de tres minuts va entrar novament». Quan li va preguntar què feia, el misteriós senyor va explicar que tan sols volia comprovar que les nenes estiguessin bé. Abans que Andrés li pogués fer més preguntes, però, l'home va escapar del lloc i no van saber res més d'ell. 

 

L'hotel els va explicar que era client habitual i que li agradaven els nens

El més sorprenent, però, va ser la reacció del mateix hotel, i és que, quan Andrés va intentar denunciar el que havia passat, la resposta va ser que era un client habitual i que li agradaven els nens. «Li agraden els nens, però no els fa mal», van insistir. 

 

L'endemà també van arribar els propietaris de l'establiment, la resposta dels quals va ser la mateixa quan Andrés va informar que volia denunciar el senyor desaparegut. És per això que a la família gallega li va resultar impossible informar del que acabava de passar. 

Van reconèixer l'home en el retrat robot

El matrimoni gallec va intentar oblidar aquesta experiència, però l'any 2013, va aparèixer el retrat robot del presumpte segrestador de Madeleine. En aquell moment, Andrés va rebre una trucada d'una de les seves filles, des de Palma de Mallorca, que els va insistir que la cara li sonava. 

 

 

La petita Madeleine McCann | Twitter

 

Poc després, la parella mateixa va veure les imatges a la televisió, i també van confirmar que es tractava de la mateixa persona. Llavors, van decidir trucar a la Policia Nacional, per informar del que havia passat. 

 

Sense la petita Madeleine, 

Tot i això, ja han passat 8 anys des de la publicació de les imatges, i Madeleine McCann continua sense aparèixer. Segons Andrés, després de parlar amb la policia, també es van posar en contacte amb Scotland Yard, on les autoritats britàniques els van prendre una llarga declaració. 

 

Madeleine McCann va desaparèixer des de fa onze anys  | Cedida

 

Des del Regne Unit els van assegurar que, si trobaven cap novetat, els informarien, però «no han trucat i, el que es pitjor, la cria continua sense aparèixer», es lamenta Andrés. De fet, aquest pare gallec ha indicat que la desaparició l'ha afectat, per un element clau: una filla seva i Madeleine eren «iguals».

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris