Els Mossos d'Esquadra a la batalla campal de Sabadell: «Podríem haver mort»

Els fets es van produir durant la Festa Major de la ciutat del Vallès Occidental
Imatge d'arxiu d'agents dels Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra

 

Els aldarulls a la Festa Major de Sabadell, durant la matinada del diumenge 8 de setembre, es van saldar amb 9 detinguts i 4 ferits. Malgrat això, el balanç de la nit podria haver estat pitjor, ja que els agents dels Mossos d'Esquadra es van veure envoltats d'una pluja d'ampolles i pedres llançades centenars assistents als concerts programats a la ciutat del Vallès Occidental.

 

 

Tres dels agents antiavalots que van intervenir al llarg de la matinada han declarat al jutjat d'instrucció número 3 de Sabadell, i asseguren que sense l'equip de protecció podrien «haver mort».

 

La batalla campal va començar, segons informa 'El Periódico', a la passarel·la Francesc Macià, en una zona a l'aire lliure, habilitada per als concerts de la Festa Major. Passades les 5 de la matinada va començar una baralla en la qual van intervenir dos agents d'incògnit, qui al seu torn van sol·licitar l'ajuda de sis agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana (USC).

Els agents van témer per la seva vida

Quan els agents van arribar, diversos joves van començar a llençar pedres i ampolles. «No les llençaven a l'aire, sinó a nosaltres», declara un dels implicats, qui assegura que les ampolles eren grans, com les de la cervesa Xibeca. Un segon agent assegura que podria haver mort: «una altra ampolla em va venir directament a la cara i vaig poder repel·lir-la amb la defensa. Si me l'hagués menjat, allà em quedo».

 

 

Els serveis jurídics del sindicat de Mossos d'Esquadra USPAC es presentaran com acusació particular contra els 8 detingut, acusats d'un delicte de desordres públics, atemptat contra els agents de l'autoritat i lesions. D'altra banda, part dels acusats es van negar a declarar, mentre que d'altres van fer-ho per negar els fets.

També et pot interessar...