Pla obert de gent pels carrers de Gràcia en el primer divendres sense toc de queda

Nova nit d'aglomeracions i 'botellons' a les festes de Gràcia

Mentre els veïns titllen l'ambient d'«embogit», els visitants celebren la fi de les restriccions

Les places de Gràcia han registrat una nit més d'aglomeracions en el primer divendres sense el toc de queda a la ciutat de Barcelona. El barri de la capital catalana, que celebra aquests dies la seva festa major, ha tornat a ser punt de trobada per a joves i no tan joves que han volgut allargar la nit al carrer, sense respectar les mesures anti-Covid vigents.

En aquest sentit, des de la comissió de festes es va anunciar que, malgrat l'aixecament del confinament nocturn, no s'allargarien els horaris dels concerts. Així, centenars de persones han continuat la festa als carrers i places fent 'botellons' en grups de més de 10 persones, sense mascareta i sense respectar la distància de seguretat.

En aquest sentit, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona han informat que durant la nit es van desallotjar unes 3.500 persones al barri de Gràcia. Així mateix, els cossos de seguretat van desallotjar 2.500 persones més a les platges de la capital catalana i altres 350 a la plaça dels Àngels, davant el MACBA.

«Allargarem la nit fins que la policia ens avisi»

Les majors aglomeracions de persones s'han produït als carrers adjacents a les principals places del barri on se celebraven els concerts. Alguns dels assistents, que celebraven el final del confinament nocturn, asseguraven que «allargarem la nit fins que la policia ens avisi». Els veïns del barri, però, qualificaven l'ambient d'«embogit», alhora que reclamaven «més control».

L'Andreu, un veí de Gràcia de tota la vida, ha explicat a l'ACN que la situació durant la nit ha estat «molt desordenada». En aquest sentit, ha assenyalat que «hi ha molta gent sense mascareta, els carrers estan a rebentar; fa una mica d'impacte».

«La gent necessitava treure tota l'energia»

Entre aquelles persones que gaudien de la festa major de Gràcia hi havia disparitat d'opinions sobre les mesures de control i seguretat. El Tomás i la Valentina, que hi assistien per primer cop, asseguraven que «l'ambient és una meravella; els accessos estan molt ben controlats i trobem que tot està molt bé».

El Sergio, veí de Gràcia, també veia amb bons ulls la festa, explicant que «és molt agradable, perquè després de la pandèmia la gent necessitava treure tota l'energia; les festes de Gràcia són una forma de socialitzar i trobar-se». Tot i això, lamentava que «molta gent» anava sense mascareta i sense respectar la distància de seguretat.

El contrapunt el posava l'Erika, resident a un altre barri de la capital catalana, que admetia havia vist un desordre d'«un altre nivell», lamentant que «la gent va molt beguda».