Bombers de la Generalitat

Alarma per una fuita molt inflamable en una empresa de Catalunya

Hi va haver un gran desplegament per controlar la situació, a hores d'ara els Bombers encara hi treballen

Tarda complicada per als Bombers a causa d'una greu fuita d'una substància inflamable en una companyia de les Borges Blanques, a les Garrigues.

Els Bombers de la Generalitat i l'empresa on aquest dijous es va produir una fuita d'oli tèrmic inflamable a les Borges Blanques continuen les tasques per resoldre-la.

Durant la nit, Bombers i personal de l'empresa han fet una maniobra de tancament, han desconnectat els dos dipòsits i els han aïllat. 

Encara estan treballant per resoldre l'avaria

Durant el matí, l'empresa està fent les maniobres necessàries per acabar de resoldre l'avaria. Els Bombers mantenen tres dotacions per tal de supervisar aquest procés. 

El cos d'emergències ha assegurat que si les condicions no canvien, la fuita no té afectació a l'exterior de la planta.

La fuita es va produir aquest dijous a la tarda en una empresa ubicada al quilòmetre 4 de la carretera LV-7023. Protecció Civil va activar la fase d'alerta del pla per risc químic Plaseqcat. 

Els treballadors es van confinar a la sala de control i altres van anar altres van anar al punt d'evacuació. En un primer moment es va recomanar els veïns de Juneda, Puigverd de Lleida, Castelldans i les Borges Blanques que es quedessin a casa si tenien molèsties o eren a prop de la zona.

Fuita d'oli tèrmic inflamable

Set dotacions dels Bombers van treballar des de dos quarts de vuit del vespre d'ahir per contenir una fuita d'oli tèrmic inflamable d'una empresa de les Borges Blanques situada al quilòmetre 4 de la carretera LV-7023, segons va informar Protecció Civil.

Els treballadors es van confinar a la sala de control i altres van anar al punt d'evacuació, i segons les primeres informacions no hi va haver cap persona ferida.

Es va recomanar als veïns de Juneda, Puigverd de Lleida, Castelldans i les Borges Blanques que es quedin a casa si tenen molèsties o eren a prop de la zona. Va ser la mateixa empresa la que va avisar de la fuita al telèfon 112.

Els Bombers, juntament amb el personal de l'empresa, van determinar que l'origen de la fuita era un tanc amb 100 metres cúbics de capacitat. El cos d'emergències va estar neutralitzant la fuita i mirant de tancar la vàlvula del tanc per aturar-la.