Els robatoris en cotxes a Barcelona han augmentat considerablement enguany

Alarma per l'augment de robatoris amb força en cotxes a Barcelona

Els delinqüents que els perpetren són, majoritàriament, bosnians i croates

Alarma pel considerable augment de robatoris en cotxes a Barcelona. Es produeixen en tots els punts de la ciutat comtal però a nivell districte el que més n'ha registrat ha estat Sant Martí, al barri del Poblenou concretament. La banda que perpetra aquests delictes està formada, principalment, per homes d'origen bosnià i croata, amb experiència i habilitat. El modus operandi d'aquests delinqüents és senzill: colpegen amb una eina, que sol ser un tornavís o un martell, el vidre del vehicle i sostreuen els objectes que hi ha a l'interior. A més, roben vehicles per poder fugir d'atracaments que realitzen a botigues i estancs.

Atribueixen la culpa a la manca d'efectius policial

El veïnat i els propietaris dels vehicles culpen a la poca presència policial del repunt en els robatoris. No obstant això, la indulgència del Codi Penal facilita la proliferació d'aquests delictes, ja que només castiga amb penes màximes d'1 a 3 anys de presó. A més, en ser majoritàriament immigrants és més difícil que un tribunal espanyol els jutgi. A l'assiduïtat dels robatoris cal sumar-hi també la zona on tenen lloc: Poblenou és una zona amb un gran nombre d'empreses industrials, repleta de naus abandonades i nuclis residencials que, consegüentment, impliquen l'existència de multitud de llocs d'aparcaments, sovint gratuïts. El blanc perfecte de les bandes.

L'auge del turisme, que comporta un augment en el lloguer de vehicles, és un altre factor a tenir en compte. Les bandes, que ja tenen identificats i molt vigilats aquesta mena de turismes, aprofiten per sostreure el que es deixen en el seu interior, que normalment són ulleres de sol, diners en efectiu o càmeres.

Els Mossos d'Esquadra han destinat més patrulles als punts negres de la ciutat per prevenir els robatoris. Paral·lelament, realitzaran inspeccions administratives a companyies que compren i venen objectes venuts per  evitar que els lladres venguin els objectes robats a través d'aquestes apps o botigues. 

També et pot interessar...