Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un alcalde català amenaçat de mort

Un alcalde d'un municipi de Catalunya amenaçat de mort: «et matarem»

L'alcalde ho ha denunciat als Mossos d'Esquadra

Greu succés, de nou, a Igualada, ciutat municipi capital de la comarca de l'Anoia. Aquest dimecres, l'alcalde de la localitat ha rebut tot un seguit de pintades en les quals se l'insultava i, fins hi tot, en diverses d'elles, era amenaçat de mort.

L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha denunciat aquest dimecres a les xarxes socials l'aparició d'unes pintades amb amenaces de mort contra ell al centre de la ciutat.

Entre els missatges que es poden llegir hi ha «Castells lladre, fill de puta et matarem», «more't», entre altres insults.

Els Mossos ho estan investigant

Marc Castells, a través del seu compte de Twitter, ha fet una piulada a tall de denúncia per aquest acte vandàlic i les injuries propinades cap a la seva persona. 

«El més greu i preocupant no és insultar o amenaçar de mort a una persona, sigui qui sigui, sinó l'odi i el menyspreu que expressa cap a qualsevol valor democràtic, cívic o de mínima convivència». I ha afegit que, al marge de denunciar-ho, també ha de tenir «el rebuig més frontal».

En una atenció als mitjans d'aquest dimecres 25 de maig, Castells ha anunciat que ja ho ha posat en coneixement dels Mossos d'Esquadra. Així, la policia catalana ha obert una investigació per tal d'esclarir els fets i localitzar als seus responsables.

«No tinc por»

En aquest sentit, ha lamentat que hi hagi persones que «no entenguin» que una cosa és la convivència en una ciutat i una altra, «les amenaces a un càrrec públic, per molt que s'hi pugui discrepar». 

A més, l'alcalde considera que la o les persones que han fet les pintades insultant-lo i amenaçant-lo de mort han quedat «retratades» i ha fet burla sobre el baix nivell cultural de qui ha escrit les pintades, ja que s'ha escrit malament el seu cognom fins a tres ocasions, encara que, de manera sapastra, ho han corregit.

Malgrat tot, ha subratllat «no tenir por» i també ha sigut irònic: «L'única pista que tenim sobre l'autor i veient que, escrivint tres vegades el meu cognom, s'ha equivocat les tres vegades, segurament és que no ha acabat ni l'EGB».