Imatge d'arxiu d'un vehicle policial de la Guàrdia Urbana de Barcelona

Nit d'aldarulls a les festes de la Mercè: 43 ferits i 20 persones detingudes

El gran botellot de Maria Cristina ha congregat 40.000 persones

Les festes de la Mercè d'enguany estan generant molta polèmica, i l'incivisme s'està convertint en un dels grans protagonistes de les celebracions. Si la primera nit es van agrupar fins a 15.000 persones a la zona de la plaça d'Espanya per fer una botellada, aquesta passada nit la situació s'ha acabat de descontrolar, i la ciutat de Barcelona ha patit aldarulls, incidents i fins i tot incendis al llarg de la celebració.

La segona nit de les festes de la Mercè ha reunit a milers de joves al voltant de plaça Espanya. Joves que s'han oblidat de la pandèmia i han ballat i begut sense mascareta i sense respectar les distàncies de seguretat.

Concretament, aquesta nit s'han trobat a l'avinguda Maria Cristina per celebrar un 'macrobotellot' que ha acabat força malament. Segons ha explicat Albert Batlle, tinent d'alcaldia de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, el balanç de la nit és de 20 detinguts i un total de 43 ferits.

D'aquestes 43 assistències que va dur a terme el Sistema d'Emergències Mèdiques, 3 van ser per lesions greus, 23 per ferides menys greus i 17 per lesions lleus. Batlle, que ha destacat que hi ha 13 ferits per arma blanca, ha defensat que el dispositiu estava mesurat i que la situació estava prevista, però ha afegit que no es podia evitar.

Incendis, aldarulls i enfrontaments amb la Guàrdia Urbana

Així les coses, els assistents no n'han tingut prou amb el fet d'incomplir les mesures contra la Covid-19. Al llarg de la nit s'han registrat greus incidents en diferents llocs de la ciutat comtal. En aquest sentit, cal destacar que diversos grups han causat destrosses importants al Palau de Congressos després d'assaltar-lo.

A més, alguns dels assistents han acabat aixecant barricades i provocant incendis, fins al punt de cremar contenidors, arbres i algun cotxe —de fet, dos cotxes la Guàrdia Urbana haurien resultat calcinats durant la nit, tal com recull el mitjà 'El Caso'—.

També s'han produït moments de tensió entre la Guàrdia Urbana i algun dels presents. Així, els agents del cos que intentaven dispersar la multitud han acabat patint llançament d'ampolles de vidre.

Unes accions que han quedat recollides a Twitter gràcies als vídeos que periodistes com Elisenda Colell —d''El Periódico''— o Anna Punsí —de la 'SER Catalunya'—, i que mostren com han quedat algunes zones de la capital de Catalunya després dels aldarulls: unes imatges desoladores.

15.000 persones en un 'macrobotellot' la primera nit de la Mercè

Cal destacar que aquesta és la segona nit de festes a Barcelona i, a conseqüència d'això, la segona nit que es produeixen situacions que es converteixen en notícia. La primera nit de festes es van concentrar unes 15.000 als voltants de la plaça d'Espanya.

Per la seva part, el tinent d'alcaldia de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, va admetre que malgrat que es van produir «grans concentracions», la «contenció» que van realitzar els agents de la Guàrdia Urbana va ser molt útil per a evitar «perills majors».

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.