L'empresari Alan Steel va passar unes quantes setmanes a l'hospital

Mor un conegut antivacunes: «Potser et preguntes per què he estat tan callat»

Alan Steel, conegut antivacunes britànic mor reconeixent el seu error

Des que va començar la pandèmia del coronavirus, milers de persones s'han manifestat obertament negacionistes. No creuen en l'existència de virus i es neguen a complir les normes de seguretat, com portar mascaretes o accedir a posar-se la vacuna. Alan Steel, un famós empresari britànic era un d'ells. S'havia proclamat públicament antivacunes, va generar informacions polèmiques sobre el virus i va criticar les mesures sanitàries fins que la realitat li ha donat de ple.

El passat mes d'agost, el mateix Steel va confessar al seu compte de Twitter que s'havia contagiat de Covid-19. La malaltia que ell negava i de la qual es va negar protegir-se, s'obria pas en el seu organisme, fins al punt que va haver d'ingressar a l'hospital i poc després a la unitat de cures intensives, on finalment va morir. Fidel als seus principis, l'empresari de 74 anys es va oposar a ser vacunat contra el virus.

Mor per coronavirus l'antivacunes Alan Steel

Steel era un conegut magnat de les finances al Regne Unit. Acostumat a no rebre ordres, no li van caure gens bé les restriccions per la pandèmia. Va criticar durament els responsables de sanitat i va posar en dubte l'efectivitat de les vacunes. Tot i això, temps després, va anunciar el mes d'agost que s'havia contagiat amb un missatge revelador: «Potser et preguntes per què he estat tan callat, durant la major part de les dues setmanes, he lluitat en una batalla perduda contra la Covid».

«Aquesta és una malaltia desagradable; creuo els dits perquè se'n surti», reconeixia Steel. Però un mes després, el director gerent de la companyia de l'empresari anunciava la seva mort: «És amb profunda tristesa que he d'informar-los que el fundador i testaferro de l'empresa, Alan Steel, ha mort», informava. En el comunicat, es confirma que va ser el coronavirus la causa de la mort. «Malgrat les seves batalles, la seva última, contra un enemic invisible, era un que ni tan sols ell podia guanyar", escrivia el gerent.

Un reconegut empresari popular per la seva condició d'antivacunes

Alan Steel destacava com un dels empresaris més influents del Regne Unit. Una influència que li va servir per proclamar als quatre vents la seva negativa a acceptar les restriccions i recomanacions sanitàries. Des que va donar inici la pandèmia, va començar a guanyar popularitat per les seves polèmiques declaracions i desinformacions sobre el virus. Va dubtar obertament de l'efectivitat de les vacunes arribant a enfrontar-se a la dona del primer ministre britànic, per aconsellar la vacuna a embarassades.

L'empresari usava els seus comptes oficials en les xarxes socials per publicar informació falsa sobre la pandèmia, com per exemple informes falsos de morts provocades per la vacuna extretes de webs conspiranoiques. Steel no ha estat l'únic negacionista que ha acabat contagiant-se de coronavirus i morint. És cert que les vacunes no eviten el contagi, però està demostrat que redueix la possibilitat d'acabar hospitalitzat amb una malaltia greu.

El cas d'aquest britànic, per alguns considerat «un gran geni i un gran visionari», se suma a una llarga llista on cada vegada són més els antivacunes i persones escèptiques que no només posen en perill la seva vida, sinó la de tots. L'home deixa la seva dona i dues filles que hauran d'aprendre a viure sense la seva presència. D'altra banda, l'empresa Alan Steel Asset Management lamenta el «forat que deixa en les nostres vides».