Imatge d'una cinta del 112

Aldarulls, policies ferits i un detingut en l'última nit de les Festes de Sants

Diversos veïns també van resultar ferits en una nit en la qual els botellots massius van tornar a fer acte de presència

Aquesta passada matinada, el barri de Sants de Barcelona tancava la seva Festa Major després de diversos dies de festa i celebració. Com ja marcava la tendència dels últims dies, aquesta darrera nit ha tornat a ser moguda. Els botellots han tornat a ser els protagonistes en una jornada que va acabar amb aldarulls, diversos ferits i una persona detinguda per desordres públics.

Una nit més l'epicentre del conflicte ha estat el parc de l'Espanya Industrials i els carrers de l'entorn. Es tracta de la zona que va aplegar més gent, amb unes 3.000 persones. Tot i que l'última actuació musical de les festes alternatives va finalitzar a quarts d'una de la matinada, els assistents a la festa van seguir congregats en aquest espai. Ho van fer fins passades les 04.00 hores, moment en el qual els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona van decidir desallotjar l'espai.

Quan la policia va procedir a desallotjar la zona, es van produir diversos enfrontaments entre els agents i els assistents a la festa. Des dels Mossos d'Esquadra denuncien un «llançament massiu d'objectes a les forces de seguretat». En el marc d'aquests aldarulls, 6 agents dels Mossos van resultar ferits, segons explica el mateix cos policial català. També van resultar ferits diversos veïns, destacant el cas d'un jove, que va caure des d'un mur de 3 metres.

Tot i que hi va haver diversos ferits -tots ells lleus-, el cas d'aquest jove va ser el més destacat. Juntament amb un altre jove, van saltar un mur de 3 metres quan intentaven sortir del recinte. La mala sort va fer que un d'ells caigués malament, fent-se mal a la cama i havent de ser evacuat en ambulància. Un altre dels incidents remarcables va ser el cas d'un nou a qui li van trencar una ampolla de vidre al cap, agressió per la qual va haver de ser atès. 

Un detingut per desordres públics

Un home que es trobava a les Festes de Sants va ser detingut en el marc dels aldarulls que es van produir durant el desallotjament del parc de l'Espanya Industrial. Segons ha informat l'Ajuntament de Barcelona, l'individu va ser detingut per la Guàrdia Urbana, que l'acusa de desordres públics.