Imatge de dues ambulàncies del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), durant un operatiu a Tarragona, al Tarragonès

Intoxicació múltiple en una casa de colònies: Desenes de menors d'edat hospitalitzats

De les gairebé 70 persones afectades pel monòxid de carboni, 38 van ser enviades a diversos centres sanitaris

Greu incident en una casa de colònies a Fogars de Montclús, a la comarca del Vallès Oriental. Ahir dissabte, dia 28 d'agost, es va produir una intoxicació múltiple per monòxid de carboni. En total, 67 persones van quedar afectades, de les quals 38 van haver de ser derivades en diversos centres hospitalaris. Per sort, tots els hospitalitzats -la majoria menors d'edat- se'ls va considerar ferits en estat lleu i han passat la nit en observació.

Els serveis d'emergència van rebre l'avís al migdia, a les 12.10 hores d'ahir dissabte. Segons ha explicat el Sistema d'Emergències Mèdiques de la Generalitat (SEM), un total de 67 es van veure afectades per aquest incident. 58 són nens i 9 són monitors, tots ells afectats de diferent consideració.

Una vegada els efectius del SEM van valorar els afectats al mateix lloc dels fets, es va decidir traslladar la majoria d'ells en diversos centres hospitalaris. Finalment, 38 persones van ser enviades a diferents hospitals amb l'objectiu de mantenir-los en observació durant la nit. 34 d'ells són menors d'edat, mentre que els altres 4 ingressats són monitors.

Tot ells es troben en observació. Van ser derivats a l'Hospital de Sant Celoni (9), a l'Hospital de Mataró (15), a l'Hospital de Granollers (7) i a l'Hospital de Mollet (7).

A causa de l'incident, diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra, del SEM i dels Bombers de la Generalitat van acostar-se al lloc dels fets. Tot plegat, com dèiem, va succeir en una casa de colònies de Fogars de Montclús, al Vallès Oriental, en ple Parc Natural del Montseny.

En total, el SEM va activar fins a 15 unitats: 4 unitats terrestres, 1 equip ECO, 1 Comandament, 2 UIS, 2 equips ERI, 3 Unitats Transport Col·lectiu i 2 de suport logístic. Els Bombers hi van enviar una desena de dotacions terrestres.

Els Bombers busquen quin ha pogut ser l'origen de la intoxicació er monòxid de carboni

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant per esbrinar l'origen d'aquesta intoxicació per monòxid de carboni. Una vegada ateses les persones afectades, el cos d'emergències va revisar diverses instal·lacions de la casa de colònies. Després d'analitzar zones com les dutxes o la piscina exterior, de moment no s'ha trobat quin element ha pogut causar l'incident.

De fet, els Bombers no van trobar tampoc anomalies a les lectures del gas de la casa, que van revisar amb la presència d'operaris de la companyia de gas. Segons el cos, «els valors en les lectures són normals i correctes» i, per tant, hauran de seguir treballant per determinar l'origen de l'incident.