Alejandra i Alberto, víctima i agressor

Una dona lluita per la seva vida després d'una pallissa de la seva parella a Espanya

Els veïns van ser testimonis de la brutal agressió que va deixar la dona en estat crític

Alejandra Fuentes Garrido, una dona de 44 anys de Carballo (La Corunya), es troba a l'hospital en estat crític. La matinada de diumenge a dilluns va ser víctima d'una brutal pallissa a mans de la seva parella. Alberto Casal Sanjurjo, de 44 anys, es va entregar a la policia després de fugir.

Els veïns van ser testimonis dels cops i les puntades de peu que l'agressor va clavar a la víctima al mig del carrer. L'agressió va començar al domicili davant dels dos fills de la parella. No consta cap ordre d'allunyament ni denúncies per violència física, però sí per vexacions i insults.

Alejandra és una de les múltiples víctimes de violència de gènere que s'estan produint aquests dies a Espanya. Cinc dones han mort a mans de les parelles o exparelles i el Govern ha mostrat la seva preocupació. L'última, una dona assassinada pel seu veí a Saragossa la nit passada.

Així es va produir l'agressió

Els veïns del carrer Fontecaldeira de Carballo es van aixecar alarmats per uns crits a les tres de la matinada. Mai no havien sentit res similar, així que van decidir baixar al carrer per veure què passava. Va ser aleshores quan van presenciar amb horror l'agressió de l'home cap a la dona.

Alejandra víctima
Alejandra treballa al negoci familiar | Catalunya Diari

El maltractador va ser tant dur amb la víctima que la va enviar a l'hospital amb una greu fractura al crani. Els veïns asseguren que estava fora de si i que tenien por d'intervenir-hi. Tenia la dona sotmesa a terra i no parava d'enganxar-la i donar-li puntades de peu per totes les parts del cos.

En adonar-se que estava envoltat de veïns, l'agressor va fugir corrents i va deixar la dona agonitzant a terra. La víctima estava inconscient i sagnava abundantment. Després d'unes hores desaparegut, José Alberto es va presentar voluntàriament a la comissaria on va quedar detingut.

Estable dins de la gravetat

Segons ha explicat la delegació del Govern, «no existia cap denúncia prèvia i, per tant, no hi havia cap ordre d´allunyament». Víctima i agressor vivien sota el mateix sostre al costat dels seus dos fills. Fa un any, ella el va denunciar per vexacions i insults sense que la cosa anés a més.

La discussió va començar dins del pis que comparteixen on també hi havia dos nens petits. L'agressor va empènyer de forma reiterada la dona fins a fer-la sortir al carrer vestida amb una camisa de dormir. Allà va començar l'agressió a cops i puntades de peu, sense cap mena de compassió, fins a deixar-la inconscient.

La dona va ingressar al Complex Hospitalari Universitari de La Corunya (HUAC) amb una greu fractura cranial i diverses contusions. Presentava lesions a la cara i a la resta del cos. Està ingressada en estat crític, encara que en les últimes hores ha evolucionat de manera positiva.

És molt coneguda a Carballo

Després de l'agressió, els bombers van entrar a la vivenda on hi havia els fills de la parella. Els menors estan en bon estat i estan a càrrec de familiars de la mare, tot esperant que surti de l'hospital. L'agressor passarà a disposició judicial les properes hores.

Mentrestant, els veïns segueixen consternats i parlen d'Alejandra com una dona alegre i molt amable amb els altres. Pertany a una coneguda família de Carballo, que regenta la coneguda pastisseria San Luis al centre del poble. És la mitjana de tres germans i treballa al negoci familiar.

Pel que fa a l'agressor, l'home va treballar com a electricista abans d'entrar a treballar a la pastisseria de la seva parella. A les xarxes socials havia mostrat un caràcter agressiu i també va estar desafiant amb els agents de l'ordre. Els veïns també havien sentit crits de la parella anteriorment.

El cas d'Alejandra es produeix en ple repunt de la violència masclista, que s'han cobrat cinc víctimes mortals en deu dies. El Govern ha mogut peça i ha convocat una reunió per dimarts que ve. Les víctimes tenen a la seva disposició el número de telèfon 016 les 24 hores del dia.