Muntatge fotogràfic de Juan Betancor, l'advocat mort despiadadament

Juan, l'advocat que ha mort a mans d'un amic de manera despiadada

L'encarregat del manteniment de la seva finca li va calar foc i el va tancar en un pou

Juan Betancor Gonzalez, advocat i exinspector de policia de 72 anys, ha mort a l'Hospital de la Paz de Madrid. El lletrat de Gran Canària va ser assaltat a la seva finca de Santa Brígida (Las Palmas) per un conegut. Segons sembla, el presumpte autor dels fets li va calar foc i va amagar-lo en un dipòsit.

La víctima va ser traslladada amb avió a Madrid per la gravetat de les cremades, i va morir hores després. La policia va detenir Antonio, natural de Cabo Verde, com a presumpte autor dels fets. Es tracta de la persona que Juan tenia com a encarregat del manteniment de la finca.

Antonio va reconèixer els fets i està previst que avui passi a disposició judicial acusat d'un presumpte delicte d'homicidi. Mentrestant, l'autoritat policial segueix amb la investigació i intenta aclarir els motius de l'atac. De moment, la principal hipòtesi que manegen és la d'un brot psicòtic.

Així va passar l'atac mortal

Diumenge passat, el detingut va amenaçar l'advocat i la seva dona amb un ganivet de grans dimensions. Va tancar la dona en una habitació de la qual va poder sortir i escapar per demanar ajuda, ja que el seu marit estava en perill. Finalment, l'agressor va ruixar amb benzina a Juan i li va calar foc.

Imatge de l'advocat assasinat Juan Betancor
Juan Betancor amb l'aspecte més conegut | Cedida

L'advocat es va ficar en un aljub en veure's envoltat de flames, i l'agressor va aprofitar per tapar el dipòsit amb aigua. La seva intenció era deixar la víctima tancada al pou perquè morís ofegat. Després va abandonar la finca tranquil·lament, tancant amb clau totes les portes de la finca.

La dona va poder donar la veu d'alerta i una patrulla de la Policia Local va localitzar l'agressor a 600 metres de la finca. L'home va admetre els fets, i una altra patrulla va anar en auxili de la víctima. Amb l'ajuda de la dona i gràcies als crits de l'advocat des de l'aljub, van aconseguir localitzar-lo amb vida.

Un advocat molt conegut

L'advocat va ser traslladat en helicòpter a Madrid per ser tractat de les greus lesions que presentava. Ni els esforços dels metges especialitzats en cremades han estat suficients per salvar-li la vida, i ha acabat morint. Ara l'Antonio s'enfronta a càrrecs per homicidi.

El detingut va ser conduït a la finca de la víctima, on durant més de dues hores va estar reconstruint els fets. Va arribar en un cotxe patrulla acompanyat per agents de l'autoritat i una comitiva judicial. Posteriorment, el mateix cotxe el va tornar després als calabossos de la comandància de Las Palmas.

Juan Betancor i la seva dona feia anys que vivien a la finca d'Alt Gamonal, on va passar l'atac. El mort, natural de La Isleta (Las Palmas), va iniciar la seva carrera el 1972 a la Unitat d'Estupefaents de la Policia Nacional. Més tard va cursar els estudis de Dret a la UNED.

Es va col·legiar com a advocat el 1983 i des de llavors va exercir la professió i fins i tot va muntar el seu propi despatx. Va estar al capdavant de casos molt cèlebres d'homicidis i relacionats amb el narcotràfic. Arran d'això es va convertir en un advocat mediàtic, a qui tots coneixien per anar amb barret i corbata de llacet.

Cremades al 80% del seu cos

Juan i la seva dona vivien a La Isleta, però també tenien una finca amb piscina i pista de futbol a l'Alt Gamonal. Allà van acollir fa 17 anys Antonio, un home que l'advocat coneixia des de feia dècades i que va contractar per al manteniment després de separar-se i perdre la seva feina.

Muntatge fotogràfic de Juan Betancor
Juan Betancor és un conegut advocat canari | CatalunyaDiari

La confiança que unia els dos dona encara més incògnites sobre les motivacions del crim. Els veïns de l'entorn descriuen Antonio com un home servicial que s'havia integrat perfectament i sempre ajudava els altres. Per això la principal hipòtesi és que patís un brot psicòtic.

Només la pèrdua de contacte amb la realitat produïda per un brot psicòtic ajudaria a entendre la salvatjada comesa cap al seu amic. Juan Betancor va ser brutalment atacat i tenia cremades al 80% del seu cos. Els metges hauran d'aclarir si el detingut pateix algun tipus de trastorn mental.