Un avió de Ryanair a punt d'aterrar a l'Aeroport de Reus

L'ensurt de la Policia a l'Aeroport de Girona amb una família aparentment normal

Els pares i el seu fill de cinc anys van intentar embarcar en un vol cap a Dublín

La immigració fraudulenta està a l'ordre del dia. Existeixen organitzacions que es dediquen a falsificar documentació i, així, aprofitar-se de la vulnerabilitat de les persones migrants. Amb tot, la policia nacional ha aconseguit desarticular una banda d'immigració il·legal a Girona.

El cos de policia ha detingut a l’aeroport Girona-Costa Brava una dona que pertanyia a una organització criminal dedicada a la immigració il·legal. 

El grup falsificava documentació, gestionava la seva distribució, principalment a georgians, i fixava la ruta que havien de prendre les persones i la logística en els països de destí o trànsit. 

Inicialment, els agents van detenir dues persones per intentar viatjar amb documents totalment falsificats. Pretenien embarcar juntament amb el seu fill de cinc anys en un vol a Dublín amb passaports i cartes d’identitat de Grècia falsificats.

Després van arrestar una altra passatgera del vol, que va fingir no conèixer el matrimoni, però que els havia facilitat els vols i la documentació falsa.

Els agents van comprovar que la reserva del vol de la família l’havia fet una tercera persona, també d’origen georgià i des d’Irlanda. Aquesta mateixa persona també havia fet una reserva per a una dona per aquest mateix vol.

▶️ Els Mossos desarticulen una banda que robava desenes de cotxes

La delinqüent acompanyava a la família

Aquesta operativa ja va resultar sospitosa, ja que coincideix amb el ‘modus operandi’ de les xarxes dedicades a la immigració il·legal de països com Albània, Georgia, Irán o Síria que intenten arribar al Regne Unit o Irlanda. 

Aquests grups organitzen el viatge des dels països d’origen amb bitllets d’avió i passaports falsos de la UE, ja que els ciutadans europeus poden entrar al Regne Unit i a Irlanda sense visat. 

Un membre de l’organització acompanya durant tot l’itinerari els immigrants per assegurar-se el pagament i que aconsegueixen el seu propòsit.

Per tot plegat, quan la passatgera en qüestió va passar pels filtres de sortida va ser interceptada. Va simular no conèixer la parella i el menor. 

La investigació va permetre demostrar que la dona va acompanyar la família des de Tiblisi (Georgia), amb escala a Estambul i destí Barcelona. L'endemà van anar a l’aeroport de Girona per volar cap a Dublín, on van ser interceptats.