fotos víctima i assassí

Luisa i Manuel, un amor secret que ha acabat en un bany de sang

Manuel Antonio va matar la seva amant Luisa María al seu lloc de treball i es va treure la vida

Als ulls dels veïns de Daimiel (Ciudad Real), Manuel Antonio era un home de 38 anys feliçment casat amb la seva dona. Ni tan sols la seva pròpia dona sospitava que tenia una doble vida amb una altra dona a Tomelloso, a 40 quilòmetres. Ho van saber diumenge, després de desencadenar-se la tragèdia.

Manuel Antonio es va presentar a la feina de María Luisa i li va clavar diverses punyalades que van acabar amb la seva vida. Hores més tard, la Guàrdia Civil el va trobar penjat d'un arbre. Així va ser com l'entorn de l'assassí va saber la doble vida que havia estat portant en secret durant mesos.

Tot va passar diumenge a la tarda a Salones Epílogo, un prestigiós restaurant on s'estaven celebrant vuit comunions. La policia va haver de desallotjar durant més d'una hora el recinte perquè havia tingut lloc un crim. María Luisa Cepeda, de 48 anys, és la víctima 18 del masclisme a Espanya aquest 2022.

La doble vida de l'assassí

Manuel Antonio treballava a la fàbrica de vins Don Simón i els caps de setmana feia hores extres al restaurant del qual Luisa era administradora. Per això coneixia com entrar i sortir sense ser vist. Al magatzem, tot sol amb la víctima, va cometre el sagnant crim.

Luisa i Manuel
Luisa i Manuel, víctima i assassí | Catalunya Diari

No va ser fins una estona després quan els companys van trobar la dona morta en un toll de sang. Van trucar a la Guàrdia Civil i a les ambulàncies, i en qüestió de minuts el restaurant era un formiguer de llums d'emergència. La víctima havia mort i l'assassí havia fugit.

Després d'una intensa recerca van trobar l'home penjat al costat de l'embassament de Peñarroya, a Argamasilla de Alba, a uns 20 quilòmetres. Com passa en molts casos, la decisió de la dona d'acabar amb la relació va provocar la tràgica reacció del maltractador. El succés ha causat una profunda consternació.

Mare de dos fills

Luisa tenia dos fills, un noi de 20 anys i una noia de 15, fruit d'una relació anterior. Estava separada, i fa uns anys va començar a treballar a Epílogo, un local amb molt bones referències a les millors guies. El seu fill gran, Dani, també es treia uns diners treballant al restaurant.

Aquell dia Dani no va anar a treballar perquè la nit anterior havia estat celebrant el triomf del Reial Madrid. A la tarda va tenir lloc la tragèdia, quan Manuel Antonio va matar Luisa sense que ningú veiés res. Portaven la seva història amb discreció i potser per això no hi havia denúncies prèvies.

A ella l'havien vista el dia abans passejant el gos per Tomelloso, on molts la coneixien de vista. Quan l'endemà van llegir la notícia als diaris no s'ho podien creure. La mateixa estupefacció que es va estendre per Daimiel, on ningú no coneixia la doble vida de l'assassí.

Dol a Tomelloso

L'ajuntament de Tomelloso va decretar tres dies de dol oficial i va convocar un minut de silenci com a senyal de repulsa. Luisa és la cinquena dona assassinada a Castella-la Manxa des de començament d'any. Les autoritats van mostrar el compromís en la lluita contra la violència de gènere.

Espanya està vivint una setmana tràgica amb l'assassinat de cinc dones més en pocs dies. El 22 de maig una dona de 26 anys va ser assassinada per la seva parella a Montemayor (Còrdova). Cinc dies després, divendres passat, una dona de 50 anys va ser assassinada a Tíjola (Almeria).

Restaurant Epílogo
Restaurant Epílogo, on van tenir lloc els fets | TRIPADVISOR

Diumenge van morir dues dones més a Vélez-Málaga, a més de la tragèdia ocorreguda a Tomelloso. La nit passada una dona va ser assassinada a Saragossa, encara que en aquest cas no està clara la motivació masclista. A Carballo (La Corunya), una dona està en estat crític per una pallissa del seu marit.

Atenció a les víctimes

De moment només s'ha pogut confirmar la naturalesa masclista del crim de Tomelloso, encara que Igualdad investiga els altres casos. El repunt de la violència masclista obliga novament el Govern a fer un pas endavant. Ja va passar l'any passat, precisament els mesos d'abril a juny.

El Govern insisteix que no són casos aïllats i fa una nova crida al combat sense reserves contra la xacra del masclisme. Des que es van començar a comptar les víctimes el 2003, ja han mort assassinades 1.147 dones. Aquest 2022, la violència masclista ha deixat orfes 16 menors.

Les víctimes de la violència de gènere tenen al seu servei el telèfon 016 les 24 hores del dia en 52 idiomes diferents. També poden trucar al 112, a la Policia Nacional (091) i a la Guàrdia Civil (062) en cas d'emergència. 016-online@igualdad.gobierno.gob.es és el correu d'atenció a les víctimes.