Passeig Antoni Estarellas de Bunyola

Alerta en una escola catalana per una furgoneta que intenta captar nens a la sortida

Els dos casos estan en mans de la Policia Local

Alerta a Bunyola, municipi situat a Mallorca que es troba a la serra de Tramuntana cap al Raiguer. L'alarma ha esdevingut a causa d'una furgoneta de color blanc molt sospitosa. El vehicle és conduït per un home, el qual, presumptament, podria captar menors quan surten de l'escola.

Segons informa el diari Cas Obert, els pares del col·legi CEIP Mestre Colom de la localitat, ja fa unes setmanes que estan molt preocupats per l'aparició d'aquesta furgoneta molt a prop del centre escolar on estudien els seus fills, ja que, segons creuen, es podrien haver donat dos casos d'intent de captació de menors.

El testimoni d'una nena

Segons afirma el mateix mitjà, una nena del centre escolar esmentat anteriorment, en arribar a casa, li va dir a la mare que «la furgoneta tornava a ser allà». Fet que fa pensar que la jove no era el primer cop que la veia. 

Com sol passar en aquests casos, la primera reacció de la mare va ser pensar que  devia ser casualitat i va decidir no alarmar-se davant les paraules de la nena. Però l'alerta va aparèixer quan, els pròxims dies, van ser més alumnes els que es van adonar de la presència d'aquesta.

Segons fonts de Cas Obert, un home s'hauria dirigit a una alumna de l'escola intentant captar la seva atenció amb uns gossets. «Nena, vols venir a casa a veure uns gossets?», li va dir al passeig Antoni Estarellas de la zona.

Paraules que fan sospitar, perquè posar els gossets com a excusa i aprofitar-se, així, de la innocència dels menors podria ser el seu 'modus 'operandi'.

D'aquesta manera, la nena va explicar els fets als seus progenitors i aquests ho van denunciar a la Policia Local. Va ser en aquest punt, quan la mare de la primera nena que li havia esmentat la presència d'aquesta furgoneta va decidir, també, posar-ho en mans del cos policial.

▶️ Els Mossos desarticulen una banda que robava desenes de cotxes

A la sortida del menjador escolar

Crida l'atenció que els dos casos tinguessin lloc just a la sortida del menjador, moment en què els joves són més vulnerables perquè, en molts casos tornen sols cap a casa, ja que els pares estan treballant. 

Encara que, de moment, caldrà esperar a les investigacions de la policia per tal d'intentar esclarir els fets.