Un agent dels Mossos d'Esquadra al costat d'un vehicle del cos policial

Dos detinguts després d'una troballa de més de 700 plantes de marihuana

Els Mossos d'Esquadra havien obert una investigació el mes de maig

Una nova investigació policial dona com a resultat dos detinguts per ser els responsables d'una plantació de més de 700 plantes de marihuana a Lleida

La investigació va començar a principis de maig quan la policia va tenir indicis de l'existència de la plantació en una nau a la partida de Cunillàs. Es va comprovar que la nau no tenia activitat comercial, però disposava d'aparells d'aire condicionat en funcionament. A més, hi havia un alt consum d'energia i des de l'exterior es notava olor a marihuana. Això va fer saltar les alarmes, i el dimecres 1 de juny, al matí, van entrar a la nau.

Plantació de Marihuana de Lleida
S'han intervingut més de 700 plantes de marihuana a Lleida | ACN

Dins del magatzem, han trobat un total de 733 plantes de marihuana, que han estat intervingudes juntament amb tots els aparells i estris destinats al cultiu. A més, en aquest punt, les autoritats han pogut comprovar que la instal·lació elèctrica del local estava connectada a la xarxa de manera fraudulenta.

Per tant, els detinguts, dos homes de 23 i 44 anys que han intentat fugir, estan acusats per dos delictes diferents. Per una banda, per un delicte contra la salut pública, i per l'altra, per defraudació del fluid elèctric. Els dos responsables passaran a disposició judicial. 

Un incendi revela una altra plantació de marihuana

Aquesta no ha estat l'única plantació de marihuana que ha sortit a la llum durant els últims dies. A Olesa de Montserrat, un municipi de la comarca del Baix Llobregat, es va destapar una altra plantació amb 730 plantes el passat dijous 26 de maig. 

▶️ Els Mossos desarticulen una banda que robava desenes de cotxes

Tanmateix, en aquest cas, va sortir a la llum per un motiu força diferent. La Policia va rebre una trucada per un incendi dins d'un terreny i allí van trobar un magatzem independent des d'on es desprenia una forta olor de marihuana i s'escoltaven aparells d'aire condicionat. Quan hi van accedir, els agents van descobrir una gran plantació alimentada amb llum punxada. 

Les autoritats van detenir un home de 53 anys que estava a l'interior del magatzem i aquest va quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.