Muntatge de Silvia Idalia

Silvia, la jove que es troba entre la vida i la mort després d'una operació estètica

Silvia Idalia es va sotmetre a una triple intervenció que li va provocar una infecció que ha posat en risc la seva vida

Silvia Idalia Serrano és una jove de 34 anys que està lluitant per la seva vida a l'UCI de l'Hospital La Paz de Madrid. La dona es va sotmetre a una operació estètica en una clínica privada que li va provocar greus problemes de salut.

Els seus familiars denuncien els fets i afirmen que Silvia va arribar «gairebé morta» a l'hospital després de dies patint complicacions al postoperatori. Assenyalen una possible negligència mèdica mentre des del centre mèdic neguen aquestes informacions.

Silvia està lluitant per la seva vida després d'una operació estètica

El 29 d'abril, Silvia va decidir millorar el seu físic sotmetent-se a una triple operació de cirurgia estètica a la clínica CEME de Madrid. Res no li feia pensar que aquesta decisió acabaria amb ella a l'UCI lluitant per la seva vida.

A la memòria de tots encara està present el record de la situació que va passar Sara Gómez que va morir després de realitzar-se una lipoescultura. Igual que ella, Silvia es troba a l'UCI després de la promesa que el seu físic quedaria totalment perfecte.

Imatge de Silvia Idalia somrient
Silvia Idalia va patir una infecció que posa la seva vida en perill | Cedida

En un primer moment, la jove de 34 anys volia reduir-se el pit i els metges li van oferir una triple intervenció «sense cap risc». «Reduir pit i treure greix per transferir-lo als glutis», expliquen els seus familiars.

Ella va acceptar i va entrar al quiròfan. Després de l'operació, va començar a experimentar certes molèsties com ara dolors i febre i fins i tot vòmits. Un quadre preocupant que van comunicar a la clínica estètica, la qual va respondre que entrava «dins de la normalitat».

Una UVI mòbil del SUMMA 112 de la Comunitat de Madrid.
Silvia va acudir tres cops a urgències després de l'operació | GTRES

Tanmateix, el malestar no va remetre i Silvia va caure desmaiada a la dutxa. Li va dir a la seva parella que es trobava «molt malament» i que la «portés a urgències». Van ser tres les vegades que Silvia, acompanyada pel seu xicot, va acudir a urgències amb el mateix consell: «que begui aigua ensucrada i que mengi».

Fins que l'última visita a l'hospital va ser la definitiva perquè la jove acabés a l'UCI. Li van detectar un trombe al pulmó i una infecció generalitzada estava matant la jove una setmana després d'haver-se operat. «Ha entrat amb extrema gravetat, ha desenvolupat una septicèmia tan brutal, si no fem res mor i si fem probablement també», explicava Daniel, el seu xicot.

Poques esperances per a Silvia mentre que la clínica es defensa

La impotència de la família de Silvia Idalia és tan gran que no pararan fins que es descobreixi què va passar perquè la seva vida corri perill. Han passat quatre setmanes des que va ingressar a l'UCI i els metges comencen a perdre tota esperança.

La jove va arribar amb un xoc sèptic molt greu que l'ha afectat òrgans vitals i músculs. «Tenia una septicèmia tan greu que l'única manera de combatre-la és treure tot el teixit necrosat», comentava Daniel. «Té més de set cirurgies, de manera que presenta un cos totalment mutilat, zones on no té pell ni teixit muscular», afegeix.

Imatge de quatre sanitaris realitzant una intervenció quirúrgica a un quiròfan
Silvia ha estat operada fins a set ocasions i s'espera el pitjor | Canva

Malgrat que els seus familiars confien que en pugui sortir, estan segurs que les «seqüeles seran molt greus». «Si sobreviu serà un miracle i Silvia quedarà molt, molt malament», explica una altra familiar.

La família ja ha demandat la clínica privada on es va operar per presumpta negligència. Estan convençuts que el que va passar podria haver-se evitat si «la infecció s'hagués detectat a temps». «Volem que s'investigui per saber què ha passat realment», demanen els familiars.

A més, afirmen que la clínica s'ha negat a facilitar l'informe de l'operació a l'Hospital La Paz, interferint en la recerca mèdica. Des del centre d'estètica neguen les acusacions i asseguren que «el procediment va ser correcte». «Volem que es recuperi, però la infecció no es va produir al quiròfan, pot ser per qualsevol altre factor posterior», es defensen.