Piscina

Alerta en una piscina de Barcelona per una explosió: 280 persones desallotjades

Un ferit per inhalació i 280 persones desallotjades

Aquest dilluns, 27 de juny, a la tarda es van haver de mobilitzar sis dotacions dels Bombers de Barcelona, que es van dirigir al Coll per un avís d’explosió a la sala de màquines a la piscina del Parc de la Creueta. La causa de l’explosió va ser deguda a la barreja accidental de productes de tractament d’aigua, concretament d'una «barreja incorrecte de dos tipus de clor», segons afirmen fonts municipals. La notícia ha estat avançada per Betevé

Hi havia 280 persones al recinte de la piscina, quan a les 15.00 hores, després d’avisar els bombers van haver de ser desallotjades de manera preventiva per la Guàrdia Urbana i l’equip de socorristes.

Tots els banyistes estaven en perfecte estat i no havien patit cap mal per la reacció. Tot i això, un dels socorristes va ser atès pels Bombers després d’haver baixat a la sala de màquines i resultar ferit per inhalació de clor.

La barreja de dos tipus de clor provocà l’explosió

Rere les primeres investigacions dels Bombers, s’atribueix l’explosió a un error «segurament humà», a l’hora de carregar el producte químic per a la desinfecció de la piscina.

Tot i això, el cap de guàrdia dels Bombers, Victor Carrillo, assegura que «no s’ha produït en el moment de la càrrega, sinó en dies anteriors», i que l’explosió ha tingut lloc en el moment de la barreja dels dos tipus de clor.

Explosió per clor al Parc de la Creueta del Coll
Un dels socorristes va ser ferit per inhalació de clor | Bombers de Barcelona

Un cop el cos de Bombers va haver ventilat la sala de màquines i controlat el toll que s’hi va formar, els tècnics municipals van comprovar el correcte nivell de pH i de clor. La previsió de reobertura de la piscina, segons l’Ajuntament de Barcelona, s’ha complert, i avui mateix ja queda oberta als banyistes.  

Un any més amb incidents en aquest espai estiuenc

Aquesta piscina de poca fondària i envoltada d’un espai verd i amb palmeres, va reobrir la temporada passada després d’estar tancada durant dos anys per fuites d’aigua. El 2020 també van tenir alguns incidents per alguns banyistes que van patir ferides als peus per irregularitats a la superfície submergida.

Aquest any, una explosió 10 dies després d’haver obert, amplia l’historial d’incidències a la piscina de la Creueta del Coll.