Diversos soldats bixant d'un avió militaritzat amb material

Alerta terrorista a Espanya: la policia tem un repunt gihadista imminent

Un hipotètic atemptat terrorista posa en alerta màxima les autoritats i cossos policials

Espanya es troba en alerta terrorista davant un possible augment gihadista a conseqüència del que està passant a l'Afganistan. La situació en el país asiàtic està posant en alerta tot el món. Després de la retirada de les tropes internacionals, una onada terrorista que ha vingut de la mà dels talibans ha aconseguit recuperar el poder.

Els talibans estan disposats acabar amb tots aquells que consideren traïdors i heretges. Aquesta situació està causant destrosses a la nació afgana i posa en risc la seguretat d'altres països, com és el cas d'Espanya.

Les autoritats temen que la reaparició d'aquest grup radical es propagui a la resta d'estats. En definitiva, que l'efecte Afganistan produeixi un repunt gihadista al món occidental.

Espanya, en alerta davant una reactivació del gihadisme

La retirada de les tropes estrangeres d'Afganistan obert el camí a una organització amb vincles demostrables amb el terrorisme. En les últimes dècades, els seus membres van esperar pacientment a les zones de difícil accés, amb atemptats puntuals.

Durant les últimes setmanes, han anat ocupant zones estratègiques de la nació afgana, fins a consolidar el seu poder amb l'entrada a Kabul. Les imatges i declaracions que arriben des d'aquest lloc són esgarrifoses. S'han emès fragments de converses en què el terror i desesperació es fan palpables.

Els vídeos que arriben des dels aeroports i carreteres deixen sense alè a tot aquell que els veu. De fet, fa unes hores van sortir unes instantànies en què s'apreciava com les persones s'aferraven a l'exterior dels avions per fugir del país. Aquesta situació provoca una tensió internacional desmesurada i posa en risc totes les nacions, davant possibles conseqüències.

Aquestes poden anar des d'una invasió a nacions veïnes fins a l'augment del terrorisme en altres llocs. Aquesta setmana, les autoritats d'Espanya han alertat sobre un possible augment de radicalització i impulsos terroristes. Segons diversos experts, la possibilitat que els grups radicats en territori espanyol es rearmin i actuïn a parir d'ara és altíssima.

"És una amenaça que es pot intensificar"

"És una amenaça que no ha deixat d'existir, però que ara pot intensificar", segons recull El Confidencial Digital. Tot i la reducció d'atemptats arreu d'Europa, el nombre d'integrants d'aquest tipus de grups ha anat en augment en els últims anys.

Els experts confirmen que la situació d'alerta actual és més gran que quan es van produir els atemptats de l'11 de setembre. Ens trobem davant d'un escenari més perillós i complex que fa 20 anys.

Expliquen que amb el pas el temps, aquests grups s'han consolidat i han augmentat. Encara que la procedència no sigui la mateixa, l'objectiu de crear un califat mundial sí que és compartit.

Amb aquest panorama, Espanya es troba en alerta davant els pròxims moviments que es produeixin. Les autoritats han confirmat que s'ha de tenir especial cura amb alguns nuclis del continent africà.

L'alerta terrorista també és una realitat a França, ja que també és zona fronterera a Europa, i una possible porta d'entrada per a l'activitat gihadista. Tots dos països ens trobem actualment en alerta màxima de risc d'atemptat.

Les autoritats i especialistes en terrorisme asseguren que Espanya és un dels països del món millor preparat per evitar atacs. Les dades confirmen que som un dels llocs on més detencions es produeixen i més complots per atacar són desactivats.

Amb tot, es mostren cautelosos, ja que no coneixen el punt exacte on es troba el límit. Com recull El Confidencial, "tenim la capacitat de fer front a l'amenaça, però fins a cert punt".

Aquests esdeveniments posen en relleu la situació delicada que s'està vivint al món. Els especialistes ja han informat de la situació i només ens queda, com a ciutadans, tenir precaució i estar atents al que pugui passar.