Alfredo, 'el Picasso gallec', trobat mort i devorat pels seus gossos a la seva finca de Lugo

No es descarta la mort per infart abans de la realització de l'autòpsia

Labajjo
El pintor ha aparegut mort a la seva finca a Lugo | EFE

El pintor Alfredo Rodríguez Labajjo va aparèixer mort ahir dilluns, 7 d'octubre, a la seva finca de Friol (Lugo). L'home, conegut com a 'El Picasso gallec', va ser trobat pels volts de les 13.30 hores, i diversos indicis científics determinen que feia dies que havia mort. El cadàver presentava signes de violència provocats per nombroses mossegades dels seus gossos, que vivien al mateix habitatge. 

Un taxista —que la víctima contractava un cop a la setmana— va donar la veu d'alarma en denotar absència de l'artista, ja que feia setmanes que no el veia. Així mateix, la policia va poder comprovar que al cos del pintor li faltava un braç; a més, segons relata el personal veterinari que es va desplaçar al lloc dels fets, un dels gossos presentava una actitud agressiva. 

No obstant això, es desconeixen les causes exactes de la mort i, per al moment, no es descarta la possibilitat d'un infart a l'espera de la realització de l'autòpsia. 

La seva trajectòria artística

L'any 1951, Rodríguez Labajjo va iniciar-se en el món de la pinta, malgrat haver estudiat Enginyeria Tècnica Industrial durant la seva joventut. Va aprendre en mans de Tino Grandío, qui ja era pinto i, a més, era el seu cosí. Poc després, va convertir-se en l'alumne de Pedro Mozos, qui va intentar que 'El Picasso gallec' ingressés a l'Escola Superior de Belles Arts. No obstant això, rebel, Rodríguez Labajjo va rebutjar l'oferta al·legant que no li agradava acatar ordres i que pintava el que volia

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari