Primer pla d'Alicia Sánchez, la jove de 25 anys morta de manera estranya: va baixar a obrir la porta i no va arribar

Alicia, mor amb 25 anys de forma estranya: va baixar a obrir la porta i mai va arribar

La van trobar morta al forat de l'ascensor i miren de determinar si va ser un accident o la van empènyer

La mort d'una noia de 25 anys en estranyes circumstàncies ha commocionat tota la comunitat. Alicia Sánchez va morir la matinada de diumenge quan va baixar a obrir la porta a uns convidats i no va arribar mai. I és que van trobar-la morta al forat de l'ascensor.

Els fets van passar durant una celebració familiar, al desè pis d'un cèntric edifici de la localitat argentina de Pinamar. Eren les quatre de la matinada quan uns convidats van tocar el timbre i Alicia va baixar a obrir la porta. Però uns minuts després, van tornar a tocar el timbre i a enviar missatges perquè algú baixés a obrir-los.

Va ser llavors quan es van adonar que alguna cosa estranya havia passat, i van començar a buscar la jove. Tot seguit, van trobar-la morta al forat de l'ascensor, pel qual havia caigut des d'una altura de deu pisos. La primera hipòtesi és que va obrir la porta i va fer un pas endavant sense observar que l'ascensor no hi era.

Va caure o la van empènyer?

Tant la policia com els bombers van rescatar el cos sense vida d'Alicia Sánchez, que va morir a conseqüència de la brutal caiguda. Davant el terrible succés, les autoritats van obrir una investigació per determinar les causes de l'accident. I encara que inicialment s'estudiava la hipòtesi d'un incident fortuït, ara ja no és tan clar.

Primer pla del personatge
Alicia tenia 25 anys i estava en una celebració familiar | Cedida

Un àudio de WhatsApp que va començar a circular durant les últimes hores posa en dubte la teoria d'un accident. A l'àudio, una persona que era present a la celebració familiar assegura que Alicia va sortir al costat de l'amo de l'apartament.

Llavors, a partir d'aquí, creixen les sospites sobre si podia haver estat empentada. Per a això, l'autora de l'àudio va ser citada a declarar, però va negar ser la persona de l'esmentat missatge i va desmentir que Alicia sortís acompanyada.

Així mateix, el fiscal ha catalogat l'expedient com a «esbrinament de causals de mort» i ha ordenat seguir endavant amb les indagacions. No obstant això, el misteri creix cada cop més al voltant d'aquest tràgic succés.

Assenyalen un sospitós

El fiscal també va citar un enginyer i un tècnic per determinar si l'ascensor podria haver tingut algun tipus de falla. «Si fos així estaríem davant d'un homicidi culpós» atribuïble a la persona contractada pel consorci d'edifici per supervisar-lo. Per això, avui, es manté obertes totes les hipòtesis.

A l'àudio de WhatsApp es pot escoltar: «Alicia i el propietari de la casa, Pablo, van sortir junts del departament per anar a obrir al grup». S'hi especifica que Pablo va tornar minuts després, però sense Alicia i sense els convidats. Després, segons explica, l'amfitrió va tornar a incorporar-s'hi i sense dir ni una paraula va sortir novament del departament.

Foto de la víctima i el lloc
Alicia, la víctima mortal, i l'edifici on va passar tot | Catalunya Diari

Segons aquesta versió, un dels convidats va proposar de dividir-se i pujar pels dos ascensors, però Pablo es va oposar rotundament: «No, per l'altre ascensor no». Ell no va mostrar cap inquietud, i va ser el germà d'Alicia qui va donar l'alerta en veure que no hi era. «La meva germana va dir: 'estic baixant a obrir', on és la meva germana», preguntava.

Crits i escenes de pànic

«Un grup va pujar al segon ascensor i es veu que el cos es va travar al segon pis, va començar a caure la sang a dins», relata. La testimoni, en xoc, va abandonar l'edifici enmig de crits i escenes de pànic. Assegura que se'n va anar per la commoció, però també perquè va tenir por.

Aquesta versió no deixa cap dubte que el propietari seria com a mínim sospitós de la mort de la jove. Però ara, la dona nega ara ser l'autora de l'àudio i n'ha canviat la versió inicial. Aleshores, amb quina finalitat es va gravar l'àudio que culpa Pablo?

Foto del lloc i de la víctima
Foto de la víctima i de l'ascensor: va caure o la van empènyer? | Catalunya Diari

En aquest cas segueixen moltes incògnites obertes i caldrà aclarir si Alicia anava acompanyada o no en el moment de la mort. Mentrestant, els seus familiars ploren la tràgica pèrdua d'una persona tan jove. «Ja ets amb la teva mami, als braços de Jesús», li van escriure.

L'autòpsia revela gran patiment

L'informe preliminar de l'autòpsia revela que Alicia va morir amb un gran patiment. Segons sembla, la noia va patir múltiples lesions en la caiguda quan va impactar contra l'ascensor que hi havia diversos pisos a baix. Després, algú va trucar a l'ascensor i això va provocar que fos arrossegada, cosa que li va causar noves lesions.

El crani de la víctima presenta traumatismes que li van causar múltiples coàguls. Tenia cops al tòrax i a l'abdomen, que li van produir una parada cardiorespiratòria i un xoc hipovolèmic. A més a més, s'han pres mostres de sang i orina per valorar el contingut gàstric i d'alcohol a la víctima.