A Becca Smith li van donar dues setmanes de vida

Tenia tos i li feia mal l'esquena: va al metge i li donen dues setmanes de vida amb 29 anys

Becca Smith té 29 anys i va al gimnàs cada dia: un dia va notar un fort mal d'esquena i el metge només li va donar dues setmanes de vida

De vegades, el destí pot portar la crueltat fins a límits insospitats. Aquest és el cas de Becca Smith, una jove anglesa de 29 anys a qui han donat dues setmanes de vida. Aficionada al gimnàs i esportista constant, Becca va decidir anar al metge en notar un fort dolor a l'esquena i tenir una tos persistent. Quan va parlar amb el metge ja era massa tard: patia un càncer de pulmó i li donaven dues setmanes de vida.

El cas s'ha fet viral al Regne Unit després que la mateixa protagonista de la història la compartís a les seves xarxes socials. «Qualsevol persona amb pulmons pot contraure càncer de pulmó», va advertir al seu Instagram.

El diagnòstic, massa tard

Malauradament, no és la primera vegada que sentim o llegim una història així. Però sigui com sigui, segons explica 'The Sun', les molèsties de la jove van començar el 2019. Tot i això, no va ser fins un any després —el 2020— que Becca Smith va decidir deixar de fer entrenament de força. Pensava que s'havia produït un lliscament de disc al gimnàs, per la qual cosa va decidir apartar-se de la pràctica de força.

La solució més lògica va ser anar al metge i visitar a diferents fisioterapeutes. Però cap no va poder pal·liar el dolor que sentia. Finalment i per a sorpresa de la mateixa Becca, un dia el 2020 va perdre la visió. Va ser el principi de la fi.

La darrera prova de Becca: Un veredicte fatal

Becca va ser hospitalitzada després de perdre momentàniament la vista. Allà, on li van fer més proves, li van donar el veredicte fatal: tenia càncer de pulmó. Una patologia en estat tan avançat, el quart estadi, que es va preveure que li quedaven dos setmanes de vida. El càncer s'havia estès des dels pulmons fins a la columna vertebral, cervell i crani.

Poc després, i encara sense poder creure's la notícia, Becca Smith i la seva família van saber que patia un càncer de tipus ALK, poc comú. Només el 5% dels casos de càncer són d'aquest tipus, i encara que és incurable —el solen patir persones de menys de 50 anys i no fumadores—, té un tractament que va allargar la vida de la jove.

Aquesta història té un final feliç!

I és que Becca Smith, gràcies a cures pal·liatives, es va poder mantenir amb vida. Des d'aquell dia fatídic del 2020, va decidir iniciar un tractament a base d'un medicament 'Alectinib'. Ara ha millorat la seva qualitat de vida i fins i tot ha pogut tornar al gimnàs. Tot i això, la seva relació amb els metges és constant i torna a l'hospital cada mes.

«No es pot viure amb por», insisteix la noia al seu Instagram després d'explicar un cas que ha trastocat un país sencer. Després d'explicar la seva història, Becca Smith ha explicat que vol conscienciar els metges i la societat en general per poder trobar explicacions mèdiques al que li va passar. Finalment, Becca insisteix que «si sents algun tipus de dolor —per petit que sigui—, vagis el metge».