Montaje con foto del joven fallecido Víctor Martínez

Mor a 18 anys Víctor, el jove que acabava de complir el seu somni

Començava els estudis de Medicina, però una malaltia cerebral se l'ha endut abans d'hora

Víctor Martínez Mira, nascut a Galícia, ha mort a causa d'una greu malaltia cerebral el dissabte, 13 de novembre. El jove, a només 18 anys, somiava a ser metge i tot just s'havia matriculat a la Universitat de Barcelona. 

«Quan va entrar en coma ja no hi va haver res a fer, el van intentar operar d'urgència, sense solució», lamenta el seu pare, José Manuel. Va ser enterrat ahir, acompanyat pels seus éssers estimats.

La seva vocació des de petit era ser metge i feia temps que es preparava per aconseguir-ho. Finalment, es va poder matricular per als estudis, però ha mort víctima d'una malaltia cerebral. L'havien operat amb èxit, però no ha pogut superar les seqüeles.

Un estudiant exemplar

Víctor Martínez Mira era natural de Coristanco (La Corunya). Va estudiar al col·legi corunyès Eirís, on va demostrar ser un alumne exemplar.

«Era un gran estudiant, molt seriós, disciplinat, constant, molt educat, sempre treia excel·lents», explica el seu pare a 'La Voz de Galicia'. La mort del seu fill l'ha commogut molt.

Foto del personatge
Víctor Martínez tenia dues aficions: el patinatge artístic i l'hípica | Cedida

El jove es va matricular a Medicina a la Universitat de Barcelona. Tenia moltes ganes de començar les classes al setembre, quan de sobte li van diagnosticar una afecció cerebral. Els metges van ser clars, calia operar-lo d'urgència per salvar-li la vida.

L'operació comportava un gran risc, però era l'única alternativa viable. D'entrada, va ser un èxit i semblava que s'estava recuperant de mica en mica. El noi, juntament amb la seva família, tenia l'esperança de reprendre els estudis molt aviat.

Aficionat al patinatge i l'hípica

Víctor compaginava la vocació mèdica amb les altres dues passions, el patinatge artístic i l'hípica. De fet, solia visitar sovint el centre hípic Casas Novas, a Arteixo. Els seus éssers estimats el descriuen com un jove molt actiu, bolcat a les seves aficions.

Foto del mort
Foto de l'ascens de categoria de Víctor al patinatge artístic | Cedida

Però el destí li va jugar una mala passada i va patir una inesperada complicació de la malaltia. Va morir dissabte a primera hora, acompanyat pels seus familiars. Era el mitjà de tres germans, juntament amb Alejandro, de 21 anys, i Martín, de 13.

Víctor era fill d'una família molt coneguda a Coristanci i a la resta de la Costa da Morte. Els seus pares, José Manuel Martínez Pena i Mercedes Mira Pardiñas, porten el grup d'empreses Construcciones Alejandro Martínez e Hijos, Gesmaga i Contenidores Maracaná.

Contenidores Maracaná és una de les empreses més importants de gestió de transport de residus a Galícia. Les altres companyies desenvolupen la seva activitat a la província de La Corunya.

Un patinador amb talent

La inesperada notícia de la mort de Víctor va caure de cop en sec per tothom. El van enterrar ahir a l'església i cementiri de Sant Paio, després que el seu cos fos vetllat al tanatori de Santa Marta de Coristanco.

Victor Martinez Mira

Víctor havia aconseguit arribar a la primera categoria de patinatge del 2014, quan només era un nen. Tenia molt talent i il·lusió, però els somnis d'aquest jove que volia triomfar tant en el patinatge com en la medicina han quedat a mitges per culpa d'una malaltia greu. 

VÍDEO DEL DIA