Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
D'esquenes, el propietari i l'auxiliar d'una clínica dental de Girona condemnats per fer tractaments sense titulació

La clínica dental dels malsons: Tractaments sense titulació i estafes a Girona

L'Audiència ha condemnat el propietari de la clínica i una auxiliar

Un total de 64 pacients estafats en una clínica dental de Girona. Els fets es remunten entre els anys 2008 i el 2014, quan el propietari de l'establiment, acompanyat d'una auxiliar, van realitzar tractaments odontològics sense cap mena de titulació, provocant lesions a nou clients.

Va vendre el negoci sense avisar

L'acusat ha reconegut a l'Audiència que va estafar a 64 clients de la clínica, ja que va traspassar el negoci al desembre de l'any 2014 sense avisar a cap d'ells i «sense haver completat gran part dels treballs contractats», cobrant per avançat el servei a través de finançament bancari.

Acord en la part penal

Fiscalia, acusació i defenses ja han establert una concordança. A l'acusat li imposen 1 any i 11 mesos de presó i 12.960 euros de multa per estafa, intrusisme professional i lesions, mentre que l'auxiliar només haurà d'abonar una multa de 3.240 euros per intrusisme.

Gràcies a l'acord entre les tres parts, els acusats s'han alliberat d'una pena molt més gran. Inicialment, la fiscalia demanava 5 anys de presó i 18.000 euros al propietari i 2 anys de presó per l'auxiliar.

Pel que fa a la part civil, encara no s'ha resolt quina serà la indemnització que rebrà cada víctima de la clínica. De totes maneres, es té previst que el pròxim dilluns 22 de novembre se celebri una segona sessió del judici.