Controls al carrer Monturiol de Calafell.

La mare de la menor d'Igualada torna a enviar una carta a Pedro Sánchez: «Pot dormir?»

«Senyor president, pot dormir tranquil a les nits?» clama la dona, afegint que «jo no puc, ni podré mentre estigui viva!»

Dues setmanes després, cap detingut i diverses operacions. Aquest és el tràgic balanç que de moment es pot fer de la brutal violació que va patir una menor de 16 anys a Igualada la nit de la Castanyada. La mare de la nena ha mantingut un perfil públic des del primer moment per intentar que el culpable o culpables del tràgic succés fossin atrapats. Fa nou dies ja va enviar una carta al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en què li demanava un enduriment de les penes per aquests casos per tal de frenar «aquestes salvatjades».

Ara, quan just es compleixen quinze dies del terrible assalt, la mare de la menor ha tornat a interpel·lar el president del govern espanyol amb un nou missatge. «Senyor president, pot dormir tranquil a les nits?» clama la dona, afegint que «jo no puc, ni podré mentre estigui viva!». 

La ràbia del succés sumat a les incògnites que encara hi ha sobre aquest, queden totalment plasmades en un àudio on la mare es mostra totalment trencada. La mare demana a Pedro Sánchez que acabin d'una vegada per totes amb «la plaga dels violadors». «Les dones volem viure segures i demanem que es prenguin mesures immediatament. Si jo estic trencada de dolor, imagini les altres famílies afectades».

També demana que hi hagi «pena de mort als violadors ja», afegint que les paraules no serveixen, «serveixen les accions».

La menor torna a passar pel quiròfan

Mentrestant, la investigació dels Mossos d'Esquadra continua sense que hi hagi, de moment, novetats. L'Ajuntament d'Igualada va anunciar la setmana passada que instal·laria càmeres de seguretat a la zona on van trobar la menor després de ser violada, així com l'obertura d'un expedient a la discoteca on la jove va passar la nit perquè segons van apuntar diverses persones que hi van ser, se superava l'aforament permès.

D'altra banda, la nena de 16 anys va haver de tornar a ser intervinguda a causa de les brutals ferides que li van provocar durant la violació. Continua ingressada a l'hospital Sant Joan de Déu de Barcelona i la policia encara no ha pogut prendre-li declaració.