Imatge de l'incendi que s'ha produit a Barcelona el 4 de juliol de 2022

Emergències rep 140 trucades per un gran incendi a Barcelona: es veu des de tot arreu

L'incendi, que es va poder veure des de tota la ciutat comtal, podria haver estat intencionat

És estiu i és, malauradament, temps d'incendis. És indivisible. Tot i això, és ben estrany que un d'aquests incendis —majoritariament forestals— es produeixi a Barcelona. És precisament el que va passar ahir dilluns a primera hora de la tarda. 

Una gran columna de fum es podria presenciar des de tota la ciutat. Sense anar més lluny, el telèfon d'emergències 112 va rebre més de 140 trucades alertant de l'incendi que es podia veure des de diferents punts de la capital catalana. 

Finalment va resultar ser un incendi a la muntanya de Montjuïc, on es van cremar quatre vehicles al jardí de Petra Kelly. L'incendi va provocar una enorme columna de fum, fet que va alertar els veïns de la ciutat. 

Els Bombers de Barcelona van extingir el foc minuts després, tot i que la columna de fum va continuar sent visible durant força estona. Els mateixos Bombers van explicar que no va haver-hi cap ferit en l'incendi

Apunten a un incendi intencionat

Diversos testimonis van explicar a Betevé que la crema dels vehicles podria haver estat intencionada. «Estàvem prenent alguna cosa en una terrassa i hem vist un home amb una actitud força estranya, ha passat pel meu costat i dos minuts després ha marxat amb molta pressa», van dir. 

La investigació ha recaigut a mans de la Guàrdia Urbana, que ara intenta esclarir què va passar realment. Alguns dels testimonis de l'incendi també han prestat declaració davant el cos barceloní. 

Controlat l'incendi a Vallbona de les Monges

D'altra banda, els Bombers han donat per controlat l'incendi de Vallbona de les Monges (Urgell) cap a les 4.23 hores d'aquest dimarts. Un total de 16 dotacions continuen remullant i revisant la zona. 

El foc es va iniciar cap a les cinc de la tarda i tenia un potencial de 500 hectàrees. A les nou de la nit l'incendi va quedar estabilitzat, després d'haver cremat unes 50 hectàrees, segons xifres provisionals. 

Les flames van començar en una zona agrícola i es van propagar cap a vegetació forestal entre Rocallaura i Belltall.