Imatge d'un mosso d'esquadra vestit amb l'armilla anti-bales d'esquena.

Amenacen a Catalunya en ple carrer una parella mentre passejava

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Barcelona tres dels quatre autors dels fets

Els Mossos d’Esquadra han detingut 3 homes per un atac homòfob a Barcelona. Els fets van passar aquest dilluns, 2 d’agost, al barri del Raval de la capital catalana.

El motiu de l’arrest, segons les forces de seguretat va ser «per un delicte contra els drets fonamentals i les llibertats públiques». El cos de la policia catalana va informar que els detinguts van insultar i amenaçar una parella que passejava pel carrer per la seva orientació sexual.

La parella víctima de l'agressió va trucar de seguida al telèfon 112. A la vegada van donar una descripció acurada dels 4 autors dels fets. No obstant això, els agents dels Mossos van localitzar 3 dels 4 agressors, que finalment van ser detinguts. L'operació encara està oberta, ja que s'investiga i es busca el quart autor del succés.

Des de l'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) apuntaven el següent: «Molt important l'activació de l'operatiu de Mossos per detenir els autors d'un delicte d'odi. Condemnem els fets i restem a disposició de les víctimes».

L'Observatori Contra l'Homofòbia registra un 40% més d'incidències LGTB-fòbiques a Catalunya

Segons les últimes dades que engloben des de l'inici del 2021 fins al 29 de juliol, les incidències per orientació sexual han augmentat un 40% respecte a l'any passat. Com es veu, amb actes com el de dilluns, la xifra seguirà augmentat.

L'OCH constata que la xifra ascendeix fins als 146 incidents a Catalunya, dels quals 25 són amb violència física. L'any 2020 el nombre d'actes LGTB-fòbics era d'un total de 116. La diferència amb aquest any 2021 és de 30 casos més.

La ciutat comtal és la que més incidències ha tingut, sent un total de 62. L'any passat se'n van registrar gairebé la meitat, és a dir, unes 34.

Què fer en cas d'agressió LGTB-fòbica?

Els experts argumenten que «la teva salut és el més important, adreça't a centre d'urgències, faran part d'agressions». L'Observatori Contra l'Homofòbia també recomana contactar amb ells o amb altres institucions com els Mossos d'Esquadra o la Guàrdia Urbana.

Un cop les víctimes es troben bé, la institució contra l'homofòbia exposa que s'ha de denunciar l'agressió. Aquest document es pot dur a terme a qualsevol comissaria dels Mossos. A més, l'OCH també demana que s'adrecin a la institució per poder registrar i notificar l'incident.

Finalment, l'Observatori Contra l'Homofòbia expressa que tenen «serveis professionals especialitzats i específics d'atenció psicosocial i jurídics (gratuïts)». «L'OCH, una eina al servei col·lectiu LGTBI», afegeix la institució.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.