Muntatge fotogràfic dels veïns de Traspinedo i Esther López.

Els amics d'Esther López envien un avís urgent: «No deixarem de demanar-ho»

El cas Esther López encara no està resolt

Després de conèixer la mort d'Esther López, la jove de Traspinedo que feia gairebé un mes que estava en parador desconegut, encara cal resoldre diverses incògnites. Un passejant va trobar el cadàver de la víctima i les autoritats s'han posat fil a l'agulla per lligar diversos caps solts.

Mentrestant, els veïns del municipi l'han acomiadat tal com es mereix. Una cerimònia que va tenir lloc dimecres passat, on tothom va poder donar l'últim adeu a Esther.

Muntatge fotogràfic d'Esther López.
Encara falten moltes coses per saber en el cas Esther López. | CatalunyaDiari 

La mort de la jove és un fet. Tot i això, els seus éssers estimats encara demanen explicacions sobre el cas, que per descomptat no està resolt. Estan convençuts que no pararan fins que se sàpiga tot sobre la trista mort d'Esther López.

Això encara no s'ha acabat

Una de les persones que es va voler pronunciar després de conèixer la tragèdia, ha estat l'alcalde de Traspinedo, Javier Fernández. «És un alleugeriment saber que Esther descansi ja al poble, però el dolor no s'acaba. El poble demana explicacions i vol saber què li ha passat a la nostra veïna», va assenyalar amb fermesa.

És per això que els veïns del municipi reclamen saber-ho tot sobre el cas d'Esther López. Cada detall importa i els seus amics no estaran tranquils fins que la veritat no surti a la llum.

Javier Fernández, l'alcalde de Traspinedo.
Javier Fernández, l'alcalde de Traspinedo, ha parlat del cas Esther López. | Europa Press 

Fernández ha reconegut que els habitants «no es poden creure que el seu cos hagi pogut ser allà tot aquest temps». A més, ha assegurat que els familiars de la víctima «van passar per aquest punt durant les batudes». Existeix la possibilitat que ningú l'hagués vist, però aquesta situació genera un «sentiment d'impotència» a Traspinedo.

Els amics d'Esther López no es creuen a la policia

L'entorn de la jove morta recentment s'han mostrat molt incrèduls sobre l'atropellament hipotètic que ha plantejat la Guàrdia Civil. Tot i això, de moment, és l'única «teoria» vigent per descobrir la causa de la mort d'Esther López.

Cal recordar que el cos de la dona de Traspinedo presentava traumatismes interns previs a la seva mort i va ser trobat en una cuneta a la vora de la carretera principal. Els investigadors assenyalen que la mort d'Esther es va produir poques hores després de la seva desaparició i, per tant, el seu cos va poder ser traslladat.

Veïns de Traspinedo (Valladolid) davant de l'ajuntament.
Els veïns de Traspinedo no creuen que Esther López hagi mort en un atropellament. | Europa Press 

Si els arguments dels experts són certs, la tesi que defensen les autoritats podria ser errònia.

Una lluita que no s'acabarà fins que se sàpiga la veritat

«No sabem què va poder passar a Esther, però aquí no l'oblidarem i estarem sempre al costat de la seva família a l'hora de reclamar. Si cal, que es posin tots els mitjans per resoldre els fets», va explicar Fernández.

L'alcalde de Traspinedo assegura que Esther «sempre hi serà i el dolor no se n'anirà. Però tampoc deixarem de demanar justícia si es confirma que va poder ser un atropellament o que hi va haver algú implicat en la seva mort».

Muntatge fotogràfic dels veïns de Traspinedo i Esther López.
Els veïns de Traspinedo volen saber la veritat. | Europa Press 

Aquestes són les causes per les quals els veïns de la jove morta volen «saber què ha passat pel bé de la família i de tots els veïns. També per posar fi a tantes incerteses».

Passi el que passi, tal com assenyala Javier Fernández, «tindrem un record positiu d'Esther i sempre tindrem un somriure al seu record».