L'amo de Sota: «Era una gossa tranquil·la que mai va mossegar ningú»

Va ser abatuda per un agent de la Guàrdia Urbana el passat desembre
Sota
Sota va ser abatuda el passat desembre per un agent de la Guàrdia Urbana a Barcelona  | Twitter

L'amo de la gossa Sota, que fou abatuda per un agent de la Guàrdia Urbana el passat desembre, va assegurar que el policia va disparar l'animal sense cap motiu, ja que la gossa no el va atacar en cap moment. «Sota estava tranquil·la, ni el va lladrar ni el va atacar», va declarar Ruusalu, el jove estonià, en el judici que va tenir lloc ahir, dimecres 26 de juny, al jutjat d'instrucció número 4 de Barcelona.

 

L'amo de la gossa, un sense sostre que té la condició de perjudicat i investigat per encarar-se als agents, va relatar també que va ser maltractat pels policies quan es va negar a entregar la seva documentació, ja que no la portava amb ell. Els guàrdies van demanar-li les dades personals en veure que fumava un porro pel carrer i portava la gossa sense lligar.

 

La gent va sortir al carrer per reclamar justícia per Sota
La gent va sortir al carrer per reclamar justícia per Sota | Cedida

 

El propietari assegura que el comportament de l'animal era «tranquil» i que no bordava, i ha volgut destacar que tampoc havia mossegat mai ningú. No obstant això, els agents sostenen la versió que l'animal va mossegar un d'ells i va intentar atacar-los novament després d'intentar calmar-la. Ruusalu va ser detingut en agredir un dels agents amb un monopatí en veure que van matar d'un tret al cap la seva gossa.

 

L'amo va voler abandonar la gossa dos mesos abans dels fets

Durant la declaració, un dels advocats ha preguntat a l'amo de Sota si al setembre, dos mesos abans dels fets, havia anat a una comissaria amb l'objectiu d'abandonar la seva gossa. Ruusalu ha reaccionat amb indignació però, finalment, ho ha admès. L'advocat ha explicat que la seva pregunta pretenia demostrar que Sota no era realment un animal perillós.

 

En vista del succeït, dos testimonis dels fets declararan

La pròxima setmana, els dos agents que van participar en els fets, el que va disparar i el seu company, compareixeran en la Ciutat de la Justícia, juntament amb dues persones que van presenciar el tret i que han volgut romandre com a testimonis protegits.

 

També et pot interessar... 

 Comentaris

envia el comentari