Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Furgó de la Policia Nacional a Badalona

PACMA denuncia l'urbà que va matar la gossa Sota

Els animalistes han interposat una querella en considerar que l'actuació policial va ser «desproporcionada» i que no era necessari que matessin l'animal | L'Ajuntament de Barcelona també ha estat denunciat pel partit

Continua la polèmica que envolta el cas de Sota, la gossa que va ser assassinada a trets per un guàrdia urbà de Barcelona al bell mig del carrer i en presència del seu propietari, que era un sensesostre força conegut al barri de la capital catalana. El partit animalista —PACMA— ha pres la determinació de denunciar el guàrdia urbà que va disparar a l'animal, en considerar que l'actuació de l'agent va ser totalment «desproporcionada». A més, creuen que l'Ajuntament de la ciutat comtal també té part de responsabilitat en els fets.

Consideren que l'urbà va actuar de manera despropocionada

PACMA ha interposat avui una denúncia al Jutjat de Guàrdia de Barcelona contra el guàrdia urbà que va matar a trets la gossa Sota en ple carrer, en considerar-lo responsable civil subsidiari juntament amb l'Ajuntament de Barcelona. En aquest sentit, el partit creu que el policia «va actuar de forma desproporcionada, però voluntària», ja que declaren que Sota «en cap cas no va atacar-lo ni va llençar-se-li al damunt».

En la nota de premsa que han compartit al seu web, els animalistes es mostren absolutament «disposats a arribar fins al final del cas», i lamenten profundament que «cap dels dos tenia més companyia que aquella que es brindaven l'un a l'altre».

L'Ajuntament va sortir en defensa del guàrdia urbà

Però el partit no es queda aquí, i també insten l'Ajuntament a «activar protocols d'actuació» que determinin les intervencions necessàries quan tinguin lloc casos en els quals hi hagi algun animal implicat. I és que des de PACMA consideren que al llarg dels darrers anys, la ciutat comtal ha patit un retrocés en relació a la protecció d'aquestes criatures.

I és que cal recordar que el consistori encapçalat per Ada Colau  va defensar en tot moment l'actuació de l'agent responsable de la mort de Sota, explicant que aquest havia actuat de manera «defensiva i proporcional», malgrat la multitud de testimonis que estaven presents en el moment dels fets i que van defensar que l'animal en cap cas havia atacat l'urbà.

De fet, els animalistes ja van engegar una campanya de recollida de firmes on van obtenir el suport de, ni més ni menys, 230.000 persones.